Hem Spel3DS/2DS The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses – magisk spelkonsert

The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses – magisk spelkonsert

av senses.se

Legenden om Zelda är en tidlös saga om kampen mellan gott och ont med den modiga alven Link som huvudperson. En saga som har hunnit berättas i åtskilliga delar sedan debuten när det första spelet släpptes 1986. En sak som de alla har gemensamt är den vackra och förtrollande musiken, som sätter stämningen för de fantasieggande äventyren.  Musiken har med tiden blivit ikonisk för serien, eftersom vissa teman och stycken har löpt som en röd tråd genom Zeldas historia, från första början.

mask 3d

Foto: Nintendo

Med tiden har teknikens framsteg tillåtit en mer högkvalitativ ljudbild med färre artefakter från dåtidens begränsnande ljudchip från seriens barndom. Men aldrig har de klassiska styckena låtit så pampiga och mäktiga som när de nu framförs live.

17cd3-LA-6

Foto: Nintendo

Zeldas storslagna musik och majestätiska teman är som gjorda för att spelas av en fulltalig orkester inför en stor publik, och nu är det dags för turnén att göra ett stopp i Sverige. Den 16 april stannar turnén för The Legend Of Zelda: Symphony of the Goddesses, som konsertupplevelsen kallas, till i Stockholm och intar Globen.

0bf44-LA-7

Foto: Nintendo

Den bortåt 100 personer starka orkestern Stockholm Concert Orchestra framför en bred repertoar av både tidiga och senare musikstycken hämtade från Hyrules magiska värld. En mäktig kör gör tillsammans med orkestern att musiken får ett nytt arrangemang med stråkar, körer och slagverk . Dessutom ackompanjeras de av en enorm bildskärm som i bakgrunden visar klipp från gamla Zelda-spel samtidigt som musiken framförs.

f0d30-LA-4

Förutom att besöka Stockholm så stannar turnén till i Tokyo, Mexico City, Paris, Dusseldorf, London, Milano,Monterrey, Munchen och en rad olika städer i Kanada och USA. På repertoaren finns bland annat stycken från A Link to the Past, Ocarina of Time, Link´s Awakening, Majora´s Mask och The Wind Waker.

228cf-phoenix1

Foto: Nintendo / Matt Le

Biljetter kan köpas via Globe Arenas hemsida och priset ligger mellan 375-860 kr.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.