Hem Hälsa & Skönhet Test: Poly BackBeat Fit 6100
poly Plantronics backbeat fit 6100 test senses.se Silver

Test: Poly BackBeat Fit 6100

av Christian Magdu

Poly (fd Plantronics) BackBeat Fit 505, som vi testade för drygt två år sedan, var trevliga (och populära hos våra mini-recensenter) men passformen och ljudet var inte riktigt på den nivå vi tidigare vant oss vid från det amerikanska bolaget. Nu återkommer man med den ”uppdaterade” modellen BackBeat Fit 6100, en mer bastant over-ear-lur som även den tål fukt (svett) – men frågan är om det ger något lyft i ljudet? Vi tar reda på det.

BackBeat Fit 6100
BackBeat Fit 6100. Foto: Poly

BackBeat Fit 6100 är klassisk Poly-design, vilket innebär en ganska ren profil som inte skriker datortillbehör, men heller inte senaste ropet inom high-end på grund av den tydliga plasten. För prisklassen är det dock fullt godkänt. De liknar mycket sina bröder i BackBeat-familjen och den enhetliga profilen ser jag därför som något positivt. Lurarna sitter skönt på huvudet, väger rimliga 240 gram och sluter precis rätt runt öronen och skallen. Eftersom man förväntas utföra fysisk aktivitet i dom som kan innebära hopp och studs (löpning, lyft etc) så behöver de sitta ordentligt – något BackBeat Fit 505 tyvärr knappast gjorde. BackBeat Fit 6100 är ett betydligt lyft på den fronten. En kul detalj är att lurarna har en liten funktion där du kan spänna huvudbandet ytterligare ett snäpp, för den perfekta balansen mellan stabilitet och passform.

BackBeat Fit 6100 senses.se
Extrasnöret för att dra åt bågen ytterligare är en smart detalj. Foto: senses.se

Ljud för gymmet

På ett sorlande gym, där det dessutom oftast spelas radio/Spotify-musik i högtalarna, blir huvudfokus att man kan höra sin egen musik, ljudbok, podcast eller tv-program som man kör i de egna lurarna. BackBeat Fit 6100 saknar ANC (aktiv brusreducering) men öronkuddarna med memory foam gör ändå ett skapligt jobb med att passivt hålla ute stor del (o)ljud. Själva ljudprofilen styrs av en EQ du kan välja mellan tre lägen på i appen. Det vore en överdrift att säga att något att lägena kommer att glädja audiofiler eller de som vant sig vid BackBeat PROs härliga ljudåtergivning. Överlag är basen lite för dov och dominant, medan mellanregistret känns lite blekt och opersonligt. Det är ändå fullgott ljud att köra med, helt klart och så länge du ämnar att ha dessa främst för gymmet eller träningen är de helt utmärkt val. Förvänta dig bara inte någon all-around hörlur, till musikalisk njutning finns betydligt vassare alternativ.

Backbeat fit 6100 gym
Lurarna är snygga i gymmiljö och stänger ute ljud bra. Foto: Poly

Appen erbjuder även firmware-uppdateringar och möjlighet att söka hörlurarna genom positioneringssignal (á la Hitta Min iPryl / Tile). Batteriet är på 500mha och ska räcka för 24 timmars lyssning (vilket jag upplevde att det gjorde) och du kan även snabbladda lurarna 15 minuter för sex timmars lyssnande, dock via den utgående standarden mikroUSB.

Summering BackBeat Fit 6100

I en tid där true wireless verkar vara på modet precis överallt (även på gymmet) är det kul att se alternativ som BackBeat Fit 6100, som i min bok erbjuder bättre komfort och åtminstone likvärdigt ljud med TW-lurar i samma eller ännu högre prisklasser. Detta är en stabil hörlur för dig som vill träna och samtidigt någorlunda stänga ute omvärlden, samtidigt som ljudåtergivningen är fullgod för syftet och prisklassen. Kanske inte en hörlur du kommer vilja ta med i hängmattan, men definitivt ett rekommenderat val för dig som vill ha en bra partner till träningen.

Köp BackBeat Fit 6100 till bästa pris här och stöd samtidigt senses.se – helt utan kostnad för dig!

Genomgång och inställningar av BackBeat Fit 6100:

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.