Hem SpelPC Recension: Showgunners
Silver

Recension: Showgunners

av Henric Brandt

Spelet utspelar sig i slutet av 2090 talet och i det populäraste TV-programmet det ultra våldsamma Showgunners. Reglerna är enkla: allt är tillåtet! Det gäller att överleva säsongen som utspelar sig under en månad. Det är ytterst få som överlever. Vi får möta Scarlett Martillo är med i programmet av flera anledningar men den viktigaste är hämnd. Hon har en agenda som ingen annan vet om och nu gäller det att överleva tillräckligt länge för att sätta sin plan i verket. Ett utmaning som är lika svår som den är mer eller mindre omöjlig.

Foto: ©2023 - Good Shepherd Entertainment - Showgunners - Puzzle
Foto: ©2023 – Good Shepherd Entertainment

Showgunners har lånat friskt från filmen The Running Man med Arnold Schwarzenegger i fråga om synisk humor och en del programpunkter. Storyn i sig med ett mordiskt TV-program har vi även sett förut i spelvärlden, senast i rollerblade-spelet Rollerdome. Skillnaden är att Showgunners är ett strategispel.

Foto: ©2023 - Good Shepherd Entertainment - Showgunners - Charachter arc
Foto: ©2023 – Good Shepherd Entertainment

Jag är personligen väldigt förtjust i strategispel och hade ärligt talat glömt bort att Showgunners var ett sådant. För till en början styr du din avatar som i ett FPS (First Person Shooter) spel och när striderna börjar så ändras vyn till en isometrisk översikts vy och nu är vi inne i strategidelen. Det finns enkla och smidiga tutorials så det går snabbt att lära sig upplägget. Att styra spelet med mus och tangentbord är väldigt logiskt och det är tydligt att spelet är utvecklat för detta.

Foto: ©2023 - Good Shepherd Entertainment - Showgunners - The Arena
Foto: ©2023 – Good Shepherd Entertainment

Grafiken är verkligen snygg med massor av detaljer. Spelskaparna har verkligen gått in för att göra en nostalgitripp till 1990 talet och satt det 100 år i framtiden. ”Påskäggen” är många och pass på för det finns en del info dold i dialogen som kan ge dig ledtrådar åt vilket håll det hela kommer att gå.

Showgunners finns i skrivande stund enbart till PC och rekommenderad prestanda är 16GB ram och ett GeForce GTX 1080 (Eller dylikt) Grafik-kort för att få ut en så smooth spelupplevelse som möjligt. Minimum kravet är 8GB ram men då kommer du behöva minska upplösningen och FPS för att få spelet att flyta ordentligt.

Foto: ©2023 - Good Shepherd Entertainment - Showgunners - Fight!
Foto: ©2023 – Good Shepherd Entertainment

Det som är synd med Showgunners är att hur snyggt spelet är och att det faktiskt har en engagerande story så inser jag ganska snart att det inte har så mycket nytt att komma med. Strategi-striderna är snygga men det är exakt samma upplägg som i alla andra strategi-spel. Det drar inte ned på spelupplevelsen för det är välgjort och spännande men när allt annat i spelet har en annorlunda vibe så hade jag verkligen velat se något helt unikt i även under strategi-striderna.

Foto: ©2023 - Good Shepherd Entertainment - Showgunners - One of the bad guys
Foto: ©2023 – Good Shepherd Entertainment

Sammanfattningsvis så vill jag ändå rekommendera Showgunners för det är kul och fartfyllt med massor av roliga nostalgi-referenser och för oss strategi-nördar så är det ett solklart måste, även om det känns igen.

Good Shepherd Entertainment skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.