Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör TEST: Steelseries Sensei 10
Guld

TEST: Steelseries Sensei 10

av Henric Brandt

Såsom jag nämnde när jag recenserade SteelSeries Rival 710 för lite drygt ett år sedan så använder jag sällan eller aldrig musen till att spela spel. När SteelSeries ger nytt liv åt klassiker-musen Sensei, tio år senare under namnet Sensei 10 är det i grund och botten en gaming-mus vi får som är utvecklad för det ändamålet, vilket ändå leder till fördelar för mig. Jag använder musen i huvudsak till att klippa film, jobba med specialeffekter och även utföra uppgifter i olika designprogram. Här behöver man också använda en mus som har bra precision och programmeringsmöjligheter -men framför allt så behöver man en mus som är bekväm, den kan användas många timmar i sträck.

Här köper du Sensei 10 till bästa pris och stöder samtidigt svensk kvalitetsjournalistik utan betalväggar.

STEELSERIES SENSEI 10 - PROMOTION

Det som slår mig direkt när jag öppnar kartongen är att det här känns som en väldigt gedigen och bra mus, trots sin ringa storlek. Den känns stabil och exakt och efter jag installerat programvaran – som går att ladda ner från nätet – så kan jag börja att anpassa Sensei 10 precis så som jag vill ha den.

STEELSERIES SENSEI 10 - PROMOTION

Det är enormt enkelt att dela ut olika funktioner till Sensei 10s alla knappar, makron. I spel så är det här såklart guld värt. men faktiskt även när du jobbar med effekter. För nu behöver jag inte leta i menyer, utan kan ha mina standard kort-komandon inprogrammerade i musen. En funktion som också är väldigt bra, i både spelsammanhang och när man jobbar i tillexempel i Photoshop, är att musen är utrustad med så kallad Tilt Tracking och därmed så tappar den inte kontrollen även om du skulle råka lyfta den.

STEELSERIES SENSEI 10 - PROMOTION

Finns det några nackdelar då? Ett par små nackdelar finns, bland annat om man – som jag – har stora händer. För Steelseries Sensei 10 är ganska liten till storleken och därmed så blir den lite jobbigare att hantera än till exempel storebror Rival 710 för en med stora labbar. Sen, av samma anledning så kommer jag ibland åt sidoknapparna av misstag och då kan en del mycket irriterande saker hända om jag inte just då ville byta scene i Sketch-up.

Våra höjdpunkter från TechBrief 2019 är faktiskt klippta med Sensei 10 och så även ett kommande spelfilmsprojekt vi snart kan berätta mer om.

Förutom de små skavankerna ovan så är det här en perfekt mus för både den högerhänta och vänsterhänta användare. Den har grym precision och passar som sagt till mer än ”bara” att spela spel med. Prislappen är förvisso rätt saftig, men då den har många funktioner och känns så rejäl, så blir det här helt klart ett måste.

Sensei Ten bäst pris, stöd senses genom att köpa den via länken så får vi samtidigt en liten kommission.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.