Hem MobilAndroid Recension: Run Sackboy, Run

Recension: Run Sackboy, Run

av senses.se

Charmtrollet Sackboy har blivit en mer och mer välkänd krabat i Sonys stall under åren som gått sedan debuten i Little Big Planet år 2008. Efter framträdanden i Little Big Planet 1,2 och 3 samt versioner till Playstation Portable, Playstation Vita och extraknäcket som förare i Little Big Planet Karting börjar den stickade figuren bli en alltmer bekant maskot i Playstations ensemble. Han har dessutom hunnit med att göra upp med stora delar av Playstations största stjärnor i Smash Bros-influerade slagsmålsfesten Playstation All – Stars Battle Royale.

Och nu är det dags för honom att springa.

run-sackboy-run-announced-for-ps-vita-and-mobile_c6fx1

Run Sackboy, Run är en endless runner med den stickade dockan i huvudrollen. Spelet finns till både mobiltelefoner och Playstation Vita, och går ut på att springa, hela tiden. Sackboy autospringer så fort hans korta tygben bär honom, ständigt jagad av den fruktansvärde Negativitron, och genom vältimade skutt plockar han upp värdefulla bonusföremål. Styrningen är helt touchbaserad och genom att peta på skärmen längre ögonblick i taget blir sprången högre och längre. Att dra fingret över skärmen kan få Sackboy att vidta undanmanövrar för att tillfälligt undkomma den best som är honom hack i hälarna. Mycket mer avancerat än så är inte det enkla konceptet, som får ses som ett mellanspel mellan Sackboys större insatser. Men väl värt att spendera lite tid med på bussen eller pendeltåget, inte minst med tanke på det låga priset. Sony ger nämligen bort spelet gratis, dock givetvis med in-app purchases (köp inuti spel). Och inte nog med det, den som lyckas knäcka vissa utmaningar kan låsa upp saker som kan användas i Little Big Planet 3, ett spel som finns utgivet både till Playstation 3 och Playstation 4.

run sackboy run

Run Sackboy, Run är en charmig bagatell, men en snygg och tämligen välproducerad sådan. En endless runner i mängden som står ut tack vare sin garniga huvudperson och hans karaktäristiska världar.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.