Hem SpelRetro 2022 återvänder vi till Monkey Island

2022 återvänder vi till Monkey Island

av senses.se

Uppdatering: Nu finns en gameplay-trailer och bilder ur spelet.

Många trodde att det var ett aprilskämt, Monkey Island-skaparen Ron Gilbert älskar ju att trolla sina fans och hans uppdatering om ett ”nytt Monkey Island-spel” – som kom just 1 april i år – togs av många med all rätt som ett trött april-skämt. Ron Gilbert har länge sagt att han gärna vill göra ett nytt spel i sin älskade spelserie, men att Disney – som förvärvade LucasFilm och därmed utgivaren LucasArts 2007, och följaktligen lade ned speldivisionen till många fans sorg – gett honom kalla handen att få licens eller köpa tillbaka rättigheterna till sin skapelse. Obekräftade källor säger att anledningen är att spelserien liknar filmserien Pirates of the Caribbean alltför mycket, och det är inte konstigt då upprinnelsen till spelet var just åkturen med samma namn i Disneys nöjespark. Sen kan Disney eventuellt ha kikat på en viss spökpirat LeChuck när man gav oss Barbossa…

Men, tji fick alla belackare och ”experter” på nätet, ett nytt Monkey Island-spel ÄR på gång redan i år och det heter Return to Monkey Island. Gilbert samlar nästan hela det gamla teamet, från sin parhäst Dave Grossman som är med och skriver, till musikerna Michael Land, Peter McConnell och Clint Bajakian samt skådespelaren som gett röst åt wannabe-piraten Guybrush Threepwood, Dominic Armato. Han skriver också om kanon i serien, då han endast varit inblandad i de två första spelen (The Secret of Monkey Island och Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge) och detta blir hans officiella trea, som alltså utelämnar Curse of Monkey Island (som är riktigt bra!), Escape from Monkey Island (som inte är så särskilt bra) och Telltales Tales of Monkey Island (som är helt OK) – men han verkar ändå låna in döskallen Murray från Curse, av trailern ovan att döma.

Vi är overkligt peppade på detta och har du inte spelat Monkey Island-spelen så är det en direkt order att göra det NU på en gång! Special Edition-versionerna finner du på i princip alla format du önskar idag (tvåan är gratis med Amazon Prime Gaming just nu) och Curse samt Escape kan du spela genom lagligt på emulatorer via exempelvis GOG.com, för en billig peng.

Spelet har såklart en officiell sida på ReturnToMonkeyIsland.com.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.