Hem LjudHögtalare Test: Xiaomi Sound Pocket
Xiaomi Sound Pocket Guld

Test: Xiaomi Sound Pocket

av Björn Alsborger

Vi har testat ett stort antal högtalare under åren, men frågan är om vi någonsin har testat en så billig högtalare som Xiaomi Sound Pocket. Vid testtillfället går den (enligt Prisjakt.se) att hitta för ca 225 kr.

Vad får man för 225 kr då? Jo, en mycket kompakt högtalare (90,8 mm x 74,4 mm x 42,6 mm) som väger 200 gram. Enligt specifikationerna så har den 10 h driftstid (vid 40 % volym), Bluetooth 5.4, laddas med USB-C (tar ca 3 h) och är IP67-klassad.

Foto: senses.se

På sidan av högtalaren finns knappar för volym och play/stop, som även kan användas för att byta till nästa låt genom ett dubbeltryck.

Foto: senses.se

På undersidan finns power-knappen och knappen för att aktivera Bluetooth-parning, och på den andra långsidan finns uttaget för laddning. Här kommer första saken som vi stör oss på, nämligen att det är lite meckigt att stänga skyddet för laddningsporten helt.

Foto: senses.se

Det är inte mycket, men som syns på bilden ovan så stängs inte porten helt, så skyddet för porten sticker ut. Det kanske rör sig om mindre än en millimeter, men det är ändå tillräckligt för att vi ska störa oss på det.

Men bortsett från den lilla detaljen så känns högtalaren väldigt välbyggd, och hade den kostat 2-3 gånger mer så hade man ändå varit nöjd med byggkvaliteten.

Ljudkvalitet

Hur är ljudkvaliteten då? Det finns inga ljudcodecs för högre kvalitet, utan här får man nöja sig med SBC. Men samtidigt är det inget man förväntar sig ska finnas på en högtalare i den här storleken/prisklassen.

Det vi reagerar på vid en första lyssning är hur högt den kan spela utan att det låter för illa. Över 80 % volym börjar det låta något sämre, men det är fortfarande fullt dugligt. Och då är volymen riktigt hög; volymmässigt så räcker det mer än nog för ett hotellrum, balkong eller till och med en uteplats.

Vi testkör med vår vanliga referenslista, och visst låter Ozzy lite skränig på högre volym i ”Sabbath Bloody Sabbath” och basen i Dr. Dres ”Xxplosive” är kanske inte det man ska beskriva som tung. Men det är fullt dugligt. Vad vi än slänger på högtalaren så är vi nöjda.

Spelar man i lite högre volym och låter högtalaren stå upp så vibrerar den ganska mycket och rör på sig, som det syns i videon ovan. Man kan även få lite missljud av vibrationer i underlaget, så ska man spela högre än 30-40 % är det att rekommendera att lägga högtalaren ner. På sidan som inte har Xiaomi-loggan finns det dämpande fötter som tar bort vibrationer och gör så att högtalaren inte rör på sig.

Foto: senses.se

Batteritid

Xiaomi anger att det ska vara 10 h batteritid vid 40 % volym, och det upplever vi stämmer ganska bra. Vi får ut ca 8 h och då har vi spelat högre än 40 % större delen av tiden.

Men relaterat till batteritiden så kommer vi till det andra som vi stör oss på, nämligen laddningstiden. Det tar hela 3 h att ladda den helt fullt, så stöd för någon typ av snabbladdning hade varit uppskattat.

Slutsats

Trots de små sakerna vi stör oss på är vi väldigt nöjda. Det här är en perfekt resekompis; det otroligt kompakta formatet gör den utmärkt att stoppa ner i ryggsäcken när man ska ut och resa, och IP67-klassningen gör att man kan ta med den till stranden utan att behöva vara rädd om den. Hittar ni den för under 300kr är det ett givet köp.

Xiaomi skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.