Hem MobilAndroid Recension: Leo’s Fortune – bländande nordiskt plattformsspel (iOS)

Recension: Leo’s Fortune – bländande nordiskt plattformsspel (iOS)

av senses.se

Med Leo’s Fortune så sätter 1337 & Senri idag en helt ny standard för plattformsspel på iOS!

Den mustachprydda hårbollen, Leo, är ledsen. Någon har stulit alla hans guldmynt, hela hans förmögenhet. Så han ger sig ut på äventyr för ta tillbaks dem allihop och utreda vem av hans närmaste hårbollar som kan vara den skyldige.

charmig hårboll den där Leo

Leo’s Fortune är ett sidoscrollande plattformsspel från Göteborgsbaserade 1337 & Senri och de svenska killarna och tjejerna verkligen satt ribban högt för kommande spel i genren! Leo’s Fortune kan vara det absolut snyggaste spelet vi sett till iOS (ja, kanske till och med snyggare än Infinity Blade) och flytet (frame rate:n) är en dröm, åtminstone på Apples senaste A7-processor som vi testat på (iPad Mini Retina och iPhone 5S).

Men förutom bländade grafik och trevlig voice over (är Leo lite ryss månne?) så bjuds även på bra plattformsmekanik. Du styr Leo antingen genom knappar på skärmen eller rörelser med tummarna. Vänstertummen styr Leos rörelse i sidled och hans hastighet och den högra blåser upp honom, vilket gör att du kan hoppa, trycka på knappar och även glidflyga längre sträckor. Det är en alldeles särskild känsla när du lyckas få till en glidflygning som tar dig igenom alla hinder perfekt!

Pusslen är lika varierande som de briljanta miljöerna. Det kan handla om att time:a in hopp och använda sats från backar, till att skjuta kulor från en plats till en annan. I sina bästa stunder påminner Leo’s Fortune om ett annat nordisk toppspel, nämligen Limbo.

Du kan få tre stjärnor på varje bana – om du är riktigt bra. En för att du plockar alla mynt. En för att du inte dör (alltför många gånger) och en för att köra igenom riktigt snabbt. Det finns alltså gott om omspelsvärde för dig som känner att du vill ha 100% på slutet.

Miljöer, tid på dygnet, väder- och ljuseffekter - Leo's Fortune är ett visuellt mästerverk

Vi kan inte annat är fullkomligt älska Leo’s Fortune! Det är bländade snyggt och tekniskt briljant genomfört. Det kostar lite mer än en vanlig app, det är prisklass 5 vilket alltså innebär 38 kr på iTunes (och det är allt, inga mikrotransaktioner sen). Men låt inte den lite högre prislappen skrämma dig. Spel som dessa ska man stödja och uppmuntra. Förhoppningsvis sätter det ribban högt för alla efterkommande plattformslir att ta efter.

Betyg 5 av 5 - spel - senses.se

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.