Razer-v3-pro-förpackning Guld

Test: Razer Viper V3 Pro

av Christoffer Alberti

Senaste tillskottet, Razer Viper V3 Pro, lovar att leverera både kvalitet och hastighet, något vi på senses tagit oss an att testa för er läsare. Är denna gaming-mus bättre än tidigare testade Viper V3 Hyperspeed?

Razer-viper-v3-pro-möss
Foto: senses.se

Förpackningen

I förpackningen hittar vi en Razer V3 Pro-mus, en Hyperpolling wireless dongle, en USB till Type-C-kabel, Razer mouse grip tape och en broschyr. Den omfattande uppsättningen av tillbehör skänker direkt en känsla av att detta är en genomtänkt produkt.

Kabel-till-Razer-v3-pro
Foto: senses.se

Design och byggkvalitet

Razer V3 Pro väger endast 54 gram, vilket jag tycker är en perfekt vikt: inte för tung och inte för lätt. Designmässigt håller Razer Viper V3 Pro den klassiska och eleganta stilen som Razer är kända för. Musen har en slimmad och ergonomisk form som passar perfekt i handen. Byggkvaliteten känns robust, med högkvalitativa material som ger en premiumkänsla, utan att kompromissa med vikten.

Razer-v3-pro-framsida
Foto: senses.se

Prestanda

Med en polling rate upp till 8000 Hz får man en fin precision, då den rapporterar positionen om rörelserna i hög fart. När det kommer till trådlösa möss måste man ha ett bra batteri. Och denna modell har en imponerande batteritid upp till 95 timmar. Tar batteriet slut kan man enkelt koppla in USB till C-kabeln (som ingår) och fortsätta spela medan den laddar upp igen.

Här märker man att tillverkaren lagt lite extra energi på kvaliteten, för när man klickar så känns det som att musen kommer att klara miljontals klick innan något går sönder. Detta på grund av de uppdaterade Razer Gen-3 optical switches klickarna på höger och vänster sida. Även när man greppar handen runt om den och klämmer ordentligt så känns den väldigt intakt jämfört med andra möss på marknaden.

True-8000HZ-wireless-polling-rate-device
Foto: senses.se

Ergonomi och användarupplevelse

När det kommer till storleken känns det som att den är väl genomtänkt, den sitter som handen i handsken när man använder den. Måttet på Razer V3 Pro är: längd: 127,1 mm, bredd: 63,9 mm och höjd 39,9 mm. Den medföljande grip tape:n är en fin touch för de som vill ha extra grepp, speciellt användbart i intensiva spelsituationer. Möjligheten att välja om man vill använda den eller inte gör att musen kan anpassas efter personliga preferenser.

Razer-V3-pro-grym-möss
Foto: senses.se

Funktioner

Razer V3 Pro kan leverera upp till 35,000 DPI. Om du gillar fart och snabba responstider är denna perfekt för dig i exempelvis FPS-spel. Men självklart fungerar den även perfekt för er som spelar andra spel. När vi ändå pratar om DPI så är DPI/Power-knappen på undersidan av denna mus. Detta var först något jag störde mig lite på då jag föredrar att ha DPI-knappen på ovansidan eftersom jag ofta byter DPI-inställningar under mina gaming-sessioner. Men detta är en vanesak och fler konkurrenter har valt att placera DPI-knappen på undersidan.

Razer-V3-pro-undersida
Foto: senses.se

RGB och estetik

Även om det känns som att man saknar RGB med denna modell så kompletterar prestandan saknaden av RGB. Det verkar som att fler konkurrenter skippar RGB nu för tiden, vilket kanske gör det till en döende fluga på möss.

Sammanfattning och slutsats

Sammanfattningsvis är Razer Viper V3 Pro i min bok en exceptionell gaming-mus som kombinerar lättviktig design med hög prestanda och hållbarhet. Trots några mindre nackdelar, såsom placeringen av DPI-knappen, erbjuder den en överlägsen spelupplevelse. För FPS-spelare och andra som värdesätter snabbhet och precision är detta definitivt ett köp att överväga.

Razer skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.