En-razer-v3-Hyperspeed-i-förpackning Silver

Test: Viper v3 Hyperspeed

av Christoffer Alberti

Razer behöver knappast någon vidare introduktion till det hängivna gaming-communityt. Märket är kända för att leverera högkvalitativa gaming-tillbehör och Razer Viper v3 Hyperspeed lever upp till förväntningarna.

Denna version av Razers möss imponerar genom att erbjuda en överlägsen prestanda inom en mer överkomlig budgetram. En djärv satsning och jag personligen finner det både spännande och innovativt.

Foto:senses.se-Razer-v3-Hyperspeed-med-klistermärken-,ett-AAbatteri-,en-manual-och-en-Hyperspeed-Wireless-Dongle
Foto: senses.se

När du öppnar förpackningen möts du av en rad tillbehör: Viper v3 Hyperspeed-musen, Hyperspeed Wireless Dongle, ett AA-batteri, en användarmanual och snygga klistermärken. För att använda Razers Synapse-programvara krävs dock Windows 10 64-bit eller senare version.

En-Viper-v3-Hyperspeed-gamingmus
Foto: senses.se

Gamingmusens batteri drivs av ett vanligt AA-batteri, tillgängligt i din närmaste butik. Ett inbyggt, laddningsbart batteri hade varit ett välkommet tillskott, men å andra sidan slipper du bekymra dig om batterihälsa. Batteritiden är imponerande med cirka 280 timmar, även om det kan tänkas vara en lång tid så är det en bra idé att ha extra batterier till hands.

En-Viper-v3-Hyperspeed-närbild-från-sidan
Foto: senses.se

Vikt är en avgörande faktor för gamers, och med endast 82 gram är Viper v3 Hyperspeed en riktig lättviktare. Personligen finner jag vikten mycket bekväm och balanserad under långa spelsessioner. Med sex knappar; två sidoknappar, mekaniska höger och vänsterklick, ger musen en responsiv och tillfredsställande klick upplevelse. Den mekaniska känslan och tillverkarens påstådda kapacitet på upp till 60 miljoner klick ökar dess förtroende för hållbarhet. En DPI-knapp mellan höger och vänster klickarna låter dig smidigt anpassa känsligheten under spelets gång, och med imponerande 30 000 DPI och en Razer Focus Pro 30k optisk sensor erbjuder gamingmusen exceptionell precision. Använder man en HyperPolling Wireless Dongle får man en polling rate på 4000 Hz, utan denna får man en polling rate på 1000 Hz. HyperPolling Wireless Dongle säljs separat. Med denna prestanda anser jag att den är jämförbar med andra möss på marknaden, fast till ett lägre pris.

en-Viper-v3-Hyperspeed-bild-från-undersidan
Foto: senses.se

Även om musen saknar RGB-belysning är den stilrena designen ett plus för de som prioriterar ergonomi och funktionalitet, framför en ljusshow. För i slutändan så handlar det ju om funktion och användarupplevelse. 

Sammanfattningsvis kan jag starkt rekommendera Viper v3 Hyperspeed, för de som söker en trådlös gamingmus som inte kompromissar med prestanda. Den levererar smidighet, enkelhet och prestanda till ett pris som inte tömmer plånboken.

Razer skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester, utan vi skriver alltid oberoende med er läsare och konsumenter i fokus.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.