Hem Ljud Rätt musik kan göra dig till en bättre spelare
gt sport

Rätt musik kan göra dig till en bättre spelare

av senses.se

I dagarna släppte Sony det efterlängtade Gran Turismo Sport, en urläcker racer som verkligen visar PS4 Pro från sin ljuvligaste sida med högupplöst grafik, sprakande HDR och häftig bilkörning.

gt sport

GT Sport är magiskt vackert på PS4 Pro – och ett kul bilspel.

Musiken i spelet är väldigt annorlunda och speciell och det finns en vetenskaplig tanke bakom det: låtarna i spelet består av garage- och psykedelisk rock och är framtagna för att göra dig till en bättre racerförare. De varierar i tempo, melodi och genre för att hålla hjärnan aktiv. I en intervju med PlayStation förklarar psykologen Simon Moore hur mekanismerna fungerar.

Dr Simon Moore

– Jag specialiserar mig på hur musik påverkar våra hjärnor och vårt beteende. GT Sport är ett spel med fullt fokus på fart och precision, med ett soundtrack som stimulerar din hjärna för att göra dig till en bättre bilförare, säger Dr Simon Moore.

Dr Moore har under en längre tid spelat GT Sport och genomfört tester för att se vilka effekter musik har på bilkörning. I intervjun, som finns att titta på i videon nedan, redogör han för resultaten.

Så här kan musik göra dig till en bättre racerförare (och gamer):

  • Musiken i GT Sport stimulerar kroppen att utsöndra endorfiner, vilket ökar hjärtrytmen och får oss att koncentrera oss bättre.
  • Musik med snabba rytmer håller oss alerta och gör att vi reagerar snabbare.
  • Musik som vi känner igen och är väl bekanta får hjärnan att slappna av, vilket gör våra reflexer långsammare. Gran Turismos soundtrack är konstruerat för att göra raka motsatsen.
  • Konsekventa, repeterande rytmer är förutsägbara, vilket också leder till försämrad reaktionsförmåga. GT Sport använder musik med varierande och oregelbundna rytmer för att hålla oss på toppen av vår förmåga.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.