Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Powerbank & flyg – kombon som gör hela resan mysig
flyg

Powerbank & flyg – kombon som gör hela resan mysig

av senses.se

Många försöker förkorta tiden under flygresan genom att spela spel eller titta på filmer på sina smartphones och surfplattor. Om du också brukar njuta av spel och filmer på resan har du redan märkt att din enhet ofta behöver extra ström vid avstigning från planet. I så fall kommer en powerbank till nytta.

Men får du ta med en powerbank ombord på flygplanet?

Ja, självklart att du kan ta med den ombord, men du också måste iaktta vissa regler som gäller för farligt gods och batteridrivna produkter som powerbanks nämligen är. MyTrendyPhone har samlat alla dessa regler i en kort infografik som du också kan kolla här.

Kort om regler för powerbanken på flyget?

Vad ska du egentligen tänka på för att problemfritt kunna gå ombord på flygplanet?

  1. Powerbanken får inte överskrida 100 Wh och 2g av litium. Hur många Wattimmar den har dvs hur många watts den kan förse din smartphone med per timme, får du genom att använda följande formel: mAh/1000 x V = Wh. Det finns dock några undantag samt extra villkor för något större powerbanks.
  2. Se till att den inte är skadad eller återkallad, skydda den mot kortslutning och förpacka den i originalförpackningen eller separat från andra elektroniska prylar.
  3. Ha powerbanken i handbagaget istället för incheckat bagage. Anledningen till att den inte får checkas in är att kabinpersonalen i så fall inte kan reagera i tid ifall den börjar brinna eller explodera pga kemiska reaktioner som kan inträffa.

Nu är du redo för flygresan, men se ändå till att du inte tar med mer en två stycken samtidigt.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.