Hem SpelPC Recension: Paper Cut Mansion
Silver

Recension: Paper Cut Mansion

av Henric Brandt

Paper Cut Mansion är ett skräckspel helt och hållet skapat av papper. Vi spelar som Polisinspektör Toby som kommer till en mystisk herrgård. Våning för våning så rör vi oss uppåt för att avslöja husets alla hemligheter. Varje gång som du spelar så samlar du in nya bevis, uppgraderingar och förmågor. För det är nämligen så; att varje gång du dör så får du börja om från början. Du får behålla allt du har samlat på dig och det kommer hjälpa dig att komma längre nästa gång du spelar. Det finns även olika portaler som tar dig till en annan dimension som har sina egna faror och uppgraderingar. Du möter karaktärer som antingen hjälper dig eller försöker skada dig. Nämnde jag också att det bitvis är riktigt läskigt!

Foto: ©2022 - Thunderful - Paper Cut Mansion - The road.
Foto: ©2022 – Thunderful

Paper Cut Mansion är ett sånt där spel som jag blir glad av direkt för det bygger uppfinningsrikedom och sin unika look. Allt är konstruerat så det ser ut som om det är skapat av papper. Du verkligen ser pappersdetaljerna och inte en enda sida är rät. Efter ett kort intro då du får känna på kontrollerna så börjar spelet på riktigt med förtext som kommer ge dig riktigt sköna Nightmare Before Christmas vibbar!

Foto: ©2022 - Thunderful - Paper Cut Mansion -The music festival.
Foto: ©2022 – Thunderful

Kontrollerna är enkla och tighta det tar inte många sekunder innan du har full kontroll över din avatar. Det är isometriskt vy på Paper Cut Mansion och här skulle jag nog ha velat ha möjligheten att kunna styra kameran lite bättre. Det är många gånger som jag inte kunde se exakt var jag var i förhållande till saker jag ville öppna för att något var i vägen.

Vänd och vrid på allt du hittar. Det är ibland så att en byrå inte bara innehåller något som för dig framåt utan även mynt som du behöver för att låsa upp nya förmågor. Pass på! Det finns även spöken här och var som är ute efter att skada dig och dessa kan du inte döda utan det gäller att hålla sig undan tills dess att de tröttnar och försvinner.

För att göra Paper Cut Mansion ännu större så kan du röra dig genom olika dimensioner. Platsen du är på förblir den samma men varje dimension har sina egna utmaningar och du måste besöka dessa för att ha en chans att komma vidare.

Musiken och ljuddesignen skapar en härlig gotisk stämning som passar spelet perfekt. Jag testade Paper Cut MansionPlaystation 5 och upplevde inga som helst prestandaproblem.

Foto: ©2022 - Thunderful - Paper Cut Mansion - The upgrades
Foto: ©2022 – Thunderful

Det finns några få skavanker med Paper Cut Mansion som är värda att nämnas. Det som störde mig mest är att det inte finns någon karta. Det är inte alltid helt lätt att hålla reda på var man är, vart man ska och varför. Sen så blir det tyvärr till slut ganska irriterande att börja om från början då man dör, även om det är del av spelmekaniken.

Foto: ©2022 - Thunderful - Paper Cut Mansion - The Hallways
Foto: ©2022 – Thunderful

Sammanfattningsvis så är Paper Cut Mansion roligt, har utmanande pussel och med en helt unik look och sound så det är helt klart värt en varm rekommendation!

Thunderful skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.