Hem Hälsa & Skönhet Test: Panasonic ES-EL9A Epilator
panasonic es-el9a epilator test Silver

Test: Panasonic ES-EL9A Epilator

av Christin Magdu

Efter en lång och tröttsam vinter kan det vara skönt att ta en stund och ge kroppen lite lyxig egenvård. För vad sägs om att möta sommaren med släta, renrakade ben, exfolierad hud och filade fötter? Panasonic tycks ha tänkt på det mesta när det gäller deras senaste Epilator Panasonic ES-EL9A, som ger löfte om att ta hand om kroppen från topp till tå. Allt du behöver göra är att byta huvud/fäste för varje specifikt behov. Jag, en hårt arbetande småbarnsmorsa med väldigt lite tid över till mig själv, blev givetvis förtjust över allsidigheten i denna manick och låste genast in mig i badrummet för att prova! 

panasonic es-el9a epilator

När jag öppnar förpackningen möts jag av en decimeter lång epilator omgiven av flera olika, utbytbara huvuden och fästen som man alltså kan skifta efter behov: 

1. Epilatorhuvud för ben och armar

2. Gentle Cap, fäste som avlägsnar hår skonsamt

3. Precisionskåpa för känsliga områden såsom armhålor/bikinilinje 

4. Rakhuvud med Pop Up-trimmer

5. Bikinikam

6. Fotvårdshuvud

7. Sonisk rengöringsborste/skrubb-borste

Till detta tillkommer en AC-adapter, i rimlig storlek, samt liten rengöringsborste och en väska.

Apparaten känns lätt och skön i handen och när man trycker igång den lyser en LED-lampa som gör det lättare att se området man rakar. Smart! Blir även glad över hur enkelt och smidigt det är att byta de olika huvudena, en lätt knapptryckning är allt som krävs. 

Om vi börjar med lite snabb info om själva konstruktionen så finns det några utmärkande egenskaper som är värda att nämna: Till exempel har ES-EL9A ett flexibelt huvud som med lätthet följer kroppens konturer; den är utrustad med två hårborttagningsskivor som är 30% bredare än tidigare och med 60 pincetter som avlägsnar hår ned till 0,5 mm. Den har även tre olika hastigheter som man kan variera mellan (mjuk, normal, snabb) och går att använda på både blöt och torr hud. 

panasonic es-el9a epilator

Resultatet?

Efter att ha knäppt på och av alla olika huvuden/fästen och testat produkten både i och utanför duschen, på både kort och längre hår så måste jag säga att jag överlag är väldigt nöjd. Panasonic ES-EL9A gör vad den lovar. Den befriar mig från oönskad hårväxt och den gör det på ett skonsamt och bra sätt. Även om jag fick några röda prickar så försvann de ganska snabbt och går inte att jämföra med den prickig-korv-hud jag fått av vissa andra modeller som jag provat tidigare. Det följsamma huvudet gör epileringen lätt och bekväm och de medföljande kåporna som Gentle Cap och precisionskåpan – samt möjligheten att kunna välja en lägre hastighet och dessutom kunna epilera i duschen – gör att man själv kan styra resultatet. Jag jämför epileringen med två av mina gamla favoriter (visserligen mycket äldre modeller, men ändå): Phillips Satin Ice 2 in 1 HP6455/00 (som nu har utgått) och Braun Silk-Epil Xelle for legs and body 5280 och kan bara konstatera att Panasonics toppar dem båda. Den senare utan tvekan, medan den förstnämnda – som jag alltid upplevt som riktigt bra – besegras av det faktum att Panasonic ES-EL9A har så pass mycket bredare huvud samt klarar av vatten.

Vad gillade jag?

Det är otroligt praktiskt att en och samma apparat kan fylla så många funktioner och mätta så många behov samtidigt. Den är skön och smidig att använda samt lätt att rengöra. Jag gillar att det finns en inbyggd belysning och att den har ett dovt och behagligt ljud. Att den epilerar så stor yta i taget och som sagt – underbart att jag kan använda den både i och utanför duschen!

Blev även väldigt imponerad över rakhuvudet som rakade så bra att man vare sig såg eller kände något stubb efteråt. Även fotvårdshuvudet var suveränt och slipade effektivt bort förhårdnader och gjorde fötterna lena och fina. 

panasonic es-el9a epilator

Vad gillade jag mindre?

Vid några tillfällen upplevde jag att epilatorn, trots sina 60 inbyggda pincetter, ibland hade svårigheter att plocka upp enstaka hårstrån och att jag därför fick köra den över samma område flera gånger (något som man enligt instruktionsboken helst ska undvika för att inte irritera huden) för att få önskat resultat. Det här var inget som besvärade mig mycket, men som jag ändå noterade. 

Rengöringsborsten, som är avsedd för att skrubba kroppen, kändes lite mesig. Vet att den är anpassad för att vara så skonsam som möjligt, men hade ändå önskat lite mer drag i den så att det känns att man får bort döda hudceller. Nu var det mer som en smekning, inte så mycket vassare än min rougeborste. Därmed inte sagt att den inte gör jobbet.

panasonic exfoliering

För övrigt är det synd att denna apparat i sladdfritt läge bara håller trettio minuter efter att man laddat den i en timme. Känns lite snålt med tanke på de annars så generösa egenskaperna. Upplevde även att instruktionsboken var lite rörig och omständlig. Hade exempelvis önskat att det fanns en enklare och mer tydlig beskrivning (fotografier istället för ritade figurer, då dessa kan vara lite förvirrande) på exakt vilket huvud och fäste jag ska använda vid vilket behov. 

Sammanfattning Panasonic ES-EL9A

Eftersom mitt liv är ganska intensivt så gillar jag smarta prylar som är praktiska och tidseffektiva. Till min stora glädje är Panasonics multifunktionella epilator just en sådan pryl! Den är inte billig, men heller inte dyr om man ser till vad man faktiskt får. Allt är i vanlig ordning relativt, men 1800 kr är en helt okej prislapp tycker jag. Jag funderar till och med på om inte detta skulle kunna vara årets present? För i det här paketet har jag nästan allt jag behöver i en och samma apparat. Jag skulle kunna stänga in mig i badrummet en stund och sedan komma ut som en ny människa med både rakade ben, filade fötter och exfolierad hud, utan att behöva springa och hämta en massa olika manicker för varje specifikt ändamål (som i sin tur dessutom skulle kräva egen omsorg osv).

Det enda som gör mig lite tveksam är batteritiden, på bara en halvtimme i taget per full laddning. Räcker det verkligen om jag, låt säga, skulle vilja göra alla behandlingar ovan? Eller måste jag ladda på nytt mellan varje session? Jag skulle givetvis kunna ha i sladden, i alla fall medan jag epilerar ben och filar fötter (så länge jag inte gör det i duschen!) och då skulle ju problemet vara löst? Ja, som ni hör så överväger fördelarna helt klart nackdelarna, om ni frågar mig. Därför blir detta mitt heta tips till alla där ute som, precis som jag själv, vill ha len och slät hud men inte har tid att springa på salong och som föredrar snabba, praktiska lösningar inför sommarens efterlängtade solstrålar.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.