Hem Film & TV Netflix är det nya TV

Netflix är det nya TV

av senses.se

I början på 2000-talet stack en liten, amerikansk aktör ut hakan och frågade dåvarande videojätten Blockbuster ifall de kunde samarbeta. Blockbuster skrockade åt lilla Netflix, vars affärsidé bestod av att skicka och ta emot dvd-skivor via post som en slags prenumeration-på-hyrfilm-tjänst. Idag är Blockbuster i konkurs och Netflix är en av världens största underhållningsbolag, med fler prenumeranter i USA än aktade premium-kanalen HBO.

netflix-movies

Förutom att man har en av världens största och tekniskt mest avancerade tjänster för att strömma video (i HD-kvalitet med 5.1-ljud), så producerar man nu också egen TV. För TV-konceptet idag är inte bara ”vad som sänds i rutan” – med House of Cards vann Netflix i år en Emmy för regi (David Fincher) och den serien räknas (räknades) som en ”webb-serie”, då den aldrig formellt sändes på en ”riktig kanal”. Men vem behöver kanaler när man har on-demand 24 timmar, på alla enheter du kan tänka dig (Din Smart-TV, spelkonsol, iPhone, iPad etc)?

House of Cards, med Kevin Spacey i huvudrollen, markerar en av Netflix första och största genombrott som innehållsskapare, men även serier som Hemlock Grove, Arrested Development (där man gjorde säsong 4) och sköna Orange is the New Black, har varit massiva succéer som i princip alla har fått både en andra och tredje säsong beställd. Och på Netflix får du hela säsongen på en gång, så du kan sitta uppe en hel natt och sträck-titta, om du känner för det. Inga fler tider att passa, ingen mer väntan ”på nästa avsnitt”.

Vi älskar Netflix och för 79 kr i månaden kommer du att göra det också, särskilt som du får prova (och kan titta så mycket du vill) gratis i 30 dagar.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.