Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Recension: Mophie Snap+ Powerstation
mophie snap plus powerstation recension

Recension: Mophie Snap+ Powerstation

av senses.se

Mophie Snap+ Powerstation är en magnetisk och bärbar, trådlös batterienhet (powerstation) som är kompatibel med Apples magnetiska MagSafe (för trådlös laddning) och har en inbyggd batterikapacitet på 10 000mAh. Nu när utomhusperioden är som bäst så kan ett bärbart batteri vara perfekt att ha med på resan, på stranden eller på ute på cykelturen.

Jättemycket att berätta om powerbanks/powerstations finns egentligen inte, så vi dyker rakt ned i för- och nackdelar med mophies pryl.

mophie snap plus powerstation stativ vertikalt
iPhone 11 Pro Max sitter fast bra på stativet med extern MagSafe-ring. Foto: senses.se

Vi diggar:

  1. Gedigen byggkvalitet och bra kapacitet. Med en 10 000mAh intern batterikapacitet kan Mophie Snap+ Powerstation ladda de flesta smartphones flera gånger. Kapaciteten räcker för att ladda en modern iPhone fullt ungefär två gånger, detta gäller såklart även Android. Byggkvalitén känns rejäl och mophie är kända som premium-märke, som testar sina enheter utförligt och även har nära samarbete med Apple (trots att alla deras prylar inte är certifierade, mer om det nedan). En powerbank behöver dels kännas säker att ha med sig på resan, inkopplad, utan risk för brand, dels kan en del lågprismärken snabbt tappa sin kapacitet att ladda vilket gör laddarna allt mindre användbara med tiden.
  2. MagSafe-kompatibel: För äldre iPhone-modeller som inte har inbyggd MagSafe kan enheten användas tillsammans med en MagSafe-ring (säljs även i paket med ringar från mophie).
  3. Multifunktionell: Mophie Snap+ fungerar både som ett mobilstativ du kan ha på bordet och köra videomöte eller se film (i porträttläge) och har ett inbyggt 1/4 tums stativfäste för dig som vill få ännu mer kontroll.
  4. USB-C-kompatibel gör att du kan ladda med USB-C-till-lightning och då får du lite bättre fart på laddningen, tack vare PowerDelivery (PD) som vi fått bekräftat att enheten har trots att detta inte står någonstans i specifikationerna. mophie har även en certifierad iPhone-laddare som ger 20W laddning via USB och 15 W trådlöst, men den kostar också mer än dubbelt så mycket (1500 kr).

5. Trots kritik på nätet om att magneten skulle vara för klen för telefoner med inbyggd MagSafe-magnet, så kan vi bekräfta att dessa sitter riktigt bra enligt vårt test med en iPhone 13. Minst lika stabilt som med en extern magnet du kan klistra på.

mophie snap plus powerstation stativ film och tv
Att se på film och tv i landskapsläget funkar fint. Foto: senses.se (stillbild ur Exit, Fremantle/SVT

Nackdelar:

  1. Enheten använder trådlös Qi-laddning istället för äkta MagSafe-laddning, vilket är långsammare och drar mer ström. På 10 minuter fick vi bara ut 4% kräm utan att använda mobilen. Använder vi mobilen samtidigt sker i princip ingen laddning alls, trådlöst.
  2. Laddaren har förvisso Power Delivery (PD) och ska kunna ge upp till 20W effekt, men detta fick vi reda på genom direktinformation från EU-produktchef och trial-and-error. Första USB-C-till-lightningkabeln från Apple fungerade inte med PD-hastighet, men det gjorde den andra. Det finns powerbanks med PD för väsentligt lägre pris än denna, även om såklart kvalitet och livslängd säkert också kan variera. Vi har på redaktionen varit väldigt nöjda i två år med iMoshion Powerbank 20 000 mhA, som förutom dubbla kapaciteten även erbjuder PD till ungefär halva priset (denna saknar dock trådlös laddning och stativ-funktion).
mophie snap plus powerstation power button
Knappen du trycker på för att sätta igång laddaren. Vid sidan om finns fyra lysdioder som anger kapacitet i 25%-steg. Foto: senses.se

Sammanfattningsvis är Mophie Snap+ Powerstation en mångsidig och kvalitativ, trådlös batterienhet med bra kapacitet och MagSafe-kompatibilitet. Dock har den några nackdelar såsom långsam Qi-laddning och det något höga priset, även om PD-laddningen är ett stort plus.

Valet för dig som sätter funktion och kvalitet framför pris.

ZAGG skickade recensionsexemplar för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.