Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Test: mophie snap+ – laddsystem med MagSafe
mophie snap wireless vent mount test senses Silver

Test: mophie snap+ – laddsystem med MagSafe

av senses.se

Under sommaren fick vi tillfälle att testa mophies helt nya laddare och tillbehör i snap/snap+-serien under alla bilresor vi gjorde. Produkterna bestod dels av trådlös laddning som du kan montera via en kombinerad telefonhållare i bilen, genom att nypa tag i ventilationsgallret (snap+ wireless vent mount). De andra var snap adapters, metallringar, du fäster på ditt iPhone-skal och får då både magnetisk fästning mot den laddplattan, dels MagSafe-snabbladdning på iPhone (15W-laddningen kräver iPhone 12 eller senare).

Allt detta ingår i paketet för snap+ wireless vent mount. Foto: senses.se

Kittet är cleant och mycket lätt att installera, tack vare en smart passare i kartong som inkluderas. Snap-ringarna kommer i två-pack (169 kr) och dessa kan du fästa och få att fungera på de flesta skal som inte är ovanligt tjocka. Snap+ Vent Mount (549 kr) ger dig som sagt upp till 15 W snabbladdning på iPhone 12 eller 7,5 W på övriga iPhones som stöder trådlös laddning (det vill säga från iPhone 8 och framåt). När du inte kör bil så kan du ta loss själva laddaren ur mobilhållaren och använda den som en vanlig, trådlös laddare på bordet (den drivs via USB-C-kabel som ingår tillsammans med en snap adapter och och USB-C-anpassad cig-adapter – eller om du kör Tesla, så har du ju USB-C-anslutning direkt i bilen). Android ligger funktionsmässigt före Apple på många fronter och de flesta, moderna Android-lurar laddar trådlöst med 15 W. Laddning med 15 W på iPhone 12 är lite knixigt – Apple har en egen laddare som ska ge 15 W effekt och det ska även certifierade tredjeparts-laddare också, om de – i likhet med ”(MFI) Made for iPhone” – är ”Made for MagSafe”. Den certifieringen kostar dock pengar och finns inte officiellt på mophies snap+ vid testtillfället. Vi kan ändå konstatera att telefonerna laddar klart snabbare så här än exempelvis via klassik lightning-kabel från USB-A eller cig-uttag. Ibland fungerar tredjepartstillbehör till och med bättre än Apples egna – mophies batteripack laddar exempelvis med mer effekt än Apples egna, trots att dessa inte är ”Made of MagSafe” (enligt 9to5Macs test). Snap+ Vent Mount är prisvärt för alla delar som ingår; vår enda kritik mot det är att våra iPhone 12 och 11 Pro Max blev aningen för tunga under resan och trillade tyvärr av ett par gånger (vid snabb acceleration till exempel) – det blev helt enkelt för mycket vikt för magneterna, något som ju är lite av en besvikelse. Men det fungerar säkert klockrent med normalstora iPhones eller iPhone mini.

MagSafe-ringarna (snap adapters) installeras med ett smart system. Foto: senses.se

mophie (som ägs av amerikanska skyddsmärket ZAGG) har flertalet produkter i snap/snap+-serien som kan vara intressanta för dig med en modern smartphone. Bland annat finns en trådlös laddare för bordsplacering (snap wireless stand, 599 kr, en slags stående fot med magnet, så att du kan läsa från din telefon eller ha videosamtal samtidigt som den laddar) och skal med inbyggda snap-adapters för MagSafe-funktion (från cirka 450 kr).


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.