Hem Film & TV Miniminnen och konstiga transfers

Miniminnen och konstiga transfers

av senses.se

Verbatim har släppt en ny serie USB-minnen i serien de kallar Store N Go. Jippi, fler USB-minnen på marknaden, som nyligen begåvats med minnen upp till 32 GB (vi är så gamla att vi minns när hårddiskar på 20 MB ansågs som ”stora”…). Det tuffa med Verbatims nya minnen är att de skalat bort all onödig plast och i princip bara ger oss en mini-plastbit med ett chip, som du trycker in i USB-porten.

Verbatims nya USB-minnen i Store N Go-serien är verkligen små och smidiga

Minnet väger ingenting och kan ex fästas på nyckelknippan, men vi vågar ännu inte säga hur eventuellt slitage på chippet kommer att påverka dess livslängd (fast Verbatim utlovar att minnena är slitstarka). Men de är snabba i överföringen och väldigt smidigt att ta med sig, även om man betalar lite extra för det (ca 200 kr för 8 GB).

Noble Entertainment fortsätter släppa Blu-ray-filmer och fortsätter göra konstiga val med sina släpp. Rambo IV retade gallfeber på många fans då filmens aspect ratio var fel och dessutom 25 frames i 1080i. Just 1080i och 25 frames (som alltså inte är BD-standard, som ska vara 1080p och 24 frames) leder tankarna till att det är någon slags video-master man fått att göra Blu-ray-släppet från. Utskällda polisthrillern Righteous Kill har samma märkliga bildformat, även om bilden i sig faktiskt är ganska bra. Filmen var också helt OK, betydligt bättre än sitt rykte, men det är givetvis inte något man lär minnas de båda herrarna De Niro och Pacino för (även om de, som vanligt, spelar briljant även här).

Duger absolut som thrillerunderhållning en kväll (även om det inte är jättesvårt att lista ut överraskningen på slutet) och bilden på Blu-ray-utgåvan är bra, men något störande att den inte är progressiv för att få ut det där extra. Hoppas Noble inte skrämmer bort early adopters med udda BD-släpp och att de anpassar sig till standarden på kommande releaser.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.