Hem SpelPC Recension: MADiSON
MADiSON recension

Recension: MADiSON

av Henric Brandt

Luca vaknar i ett mörkt och otäckt rum med händerna täckta av blod. Han är i händerna på demonen MADiSON och måste nu genomgå många prövningar för att kunna slutföra ritualen, som påbörjades för många år sedan. Beväpnade endast med en polaroid kamera rör vi oss genom ett otroligt läskigt hus där faror lurar överallt.

Foto: ©2022 - Bloodious Games - MASiSON - Scary corridor
Foto: ©2022 – Bloodious Games

MADiSON imponerar direkt med sin otroligt detaljrika grafik och snygga miljöer. Skräckfilmskänslan är total. Ljudet är välgjort och när det bankar och raspar i dörrar och väggar runt omkring mig så är det inte särskilt svårt att leva sig in i skräcken vår avatar Luca känner.

Redan i första rummet möter vi vårt första pussel. Det är ganska lätt, då det inte finns så mycket att manipulera och röra i rummet. Däremot så tycker jag att logiken är ganska udda. Nu ska jag inte avslöja hur du kommer vidare – men det kändes inte helt logiskt.

Foto: ©2022 - Bloodious Games - MASiSON - your blood covered hand.
Foto: ©2022 – Bloodious Games

Efter en nervig och välgjord flykt mellan väggarna kommer jag till nästa pussel och det enda jag har till min hjälp är alltså en polaroid-kamera. Här börjar MADiSON bli ganska frustrerande, för det har inte funnits någon som helst uppbyggnad eller startsträcka på hur jag ska hantera kameran för att komma vidare. Det finns ingen tutorial eller ledtrådar så det enda som står till buds är att gnaga, gnaga och gnaga tills jag av en slump hittade rätt sätt att komma vidare.

Foto: ©2022 - Bloodious Games - MASiSON - find the truth.
Foto: ©2022 – Bloodious Games

Frustrationen som den här sortens spelmekanik leder till för mig är att spelglädjen blir lidande och att jag snabbt tappar intresset. Hade det bara funnits en lite längre startsträcka, så jag åtminstone hade ett hum om vad som begärdes av mig, så skulle det gå mycket lättare och smidigare. Därefter har jag ingenting emot att det blir svårare och svårare.

Foto: ©2022 - Bloodious Games - MASiSON - grafitti.
Foto: ©2022 – Bloodious Games

Sammanfattningsvis så är MADiSON ett riktigt snyggt och läskigt skräckspel, som är verkligen vrider upp skräck-faktorn till elva. Men då pusslen varken är roliga eller logiska så drar det ned resten av spelet. Hur gärna jag än hade velat ge en rekommendation, så får betyget bli snäppet under – med beröm godkänt – istället.

Koch Media skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.