Hem Film & TV Premiär på bio 1:a augusti: Madagaskar 3 – på det tredje smäller det

Premiär på bio 1:a augusti: Madagaskar 3 – på det tredje smäller det

av senses.se

Var och såg Madagaskar 3 på Universal Studios i 3D i veckan. Tyvärr gick inte IMAX-versionen, som istället skickats till marknader som Ryssland och Sydamerika (?) men filmen var ändå en tidvis magkrampande rolig upplevelse! I ettan flyr vännerna Alex (Ben Stiller), Marty (Chris Rock), Melvin (David Schwimmer) och Gloria (Jada Pinkett Smith) från zoo i New York till ön Madagaskar. Vad som händer i tvåan minns jag faktiskt inte riktigt, den gjorde inte vidare starkt intryck på mig, men nu i trean så vill de i alla fall hem och det med hjälp av agent/gangster pingvinerna som dragit i förväg till Monte Carlo.

Foto: Dreamworks

Det blir en berg-och-dalbana genom Europa, jagade av den ondsinta, franska polisen DuBois (utsökt porträtterad av Frances McDormand) finner sig gänget snart slå sällskap med en cirkus, som kanske sett sina bästa dagar. Här introduceras vi till sjölejonet Stefano (Martin Short, som gör en rolig over-the-top italienare) och den bittra, ryska tigern Vitaly (väl genomfört av Bryan Cranston). Tillsammans måste gänget enas om en ny cirkusföreställning som kan ta dem hela vägen hem till New York.

Madagaskar 3 är en smått briljant film, med högt tempo, massor med vitsar, suveräna nya bekantskaper och några scener som fick mig att skratta så tårarna rann nedför 3D-glasögonen (scenen i sjukhuset när DuBois ska titta till sina gipsade män är det roligaste jag sett i år på bio). Filmen lyckas också vara varm, berörande och faktiskt överraskande på sina håll, även om man kanske kan ”ana” slutet så är det en hejdundrande rolig resa dit.

Rekommenderas att du går och ser med familjen 1:a augusti när den går upp i Sverige! (4/5)

Kolla in biljakten så får du en hum och hur tempot och humorn är:

Detta inlägg postades 12-06-22 och uppdaterades 12-07-25

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.