Hem MobiliOS Lösning – Så gör du för att gå runt Apple Maps och få tillbaka Google Maps under iOS 6
iphone ios

Lösning – Så gör du för att gå runt Apple Maps och få tillbaka Google Maps under iOS 6

av senses.se

Vi ska inte sparka på dom som redan ligger, men varför Apple valde att gå ut med en så ofärdig produkt som deras nya kartprogram, när utmärkta Google Maps fungerade nästan perfekt och hade ett år kvar på avtalet med dem, är en gåta bara Apple kan besvara…

I väntan på att Google Maps ska få sin nya kartapp godkänd av AppStore, eller att Apples kartjänst uppdateras av Apple och användare (vilket som nu sker först, enligt Cupertino så är karttjänsten molnbaserad, så ju fler som använder den och uppdaterar desto snabbare blir den bättre…).

Men om du lever i en stad med 10 miljoner bilar och är beroende av en karttjänst som dels tar dig rätt, dels visar trafikstockningar korrekt, så är valet enkelt – jag väljer följande work-around, som jag så klurigt kommit på själv:

1. Eftersom Googles nya kart-App inte ännu blivit godkänd av Apple så kan du inte gå den vanliga vägen och bara ladda ned från AppStore. Det du KAN göra däremot, är att öppna webläsaren SAFARI på din iPhone, surfa till http://maps.google.com (eller http://maps.google.se om du är i Sverige) och klicka in dig där.

2. Låt Google Maps använda din platsinformation, sen längst ned på sidan, i menyn finns en fyrkant med pil (”dela”). Tryck på den och välj Lägg till på hemskärmen (Add to Home)”.

3. Nu finns webbaserade Google Maps som en egen liten ikon på din iPhone, bland alla andra appar.

4. Endast för dig som behöver TRAFIK-uppdateringar: Öppna Google Maps och tryck på cirkeln med pil inuti, överst i högra hörnet. Klicka på LAYERS och sen bocka sen för TRAFFIC.

Du kan också logga in på ditt Google konto från web-appen och ställa in hemadress, inställningar osv.

Voilá! Inte lika smidigt och snabbt som förr, men det fungerar iaf bra tillsvidare.

Ett andra alternativ är att ta Bing, Mapquest eller Waze från App Store och köra så länge.

Missa inte detta

2 kommentarer

Johan september 27, 2012 - 12:51

Läste om din lösning igår på mashable och det verkar inte funka så bra

http://mashable.com/2012/09/26/maps-google-iphone/

men allt är väl bättre än apples skämt till kartor!!!!

Svara
admin september 27, 2012 - 14:25

Gah, när jag sökte hade ingen löst det än! :) Ja, det är verkligen inte lika snabbt och smidigt som Google Maps appen var förr, men det fungerar 100%. Kan dock inte uttala mig om Directions (vägbeskrivning) då jag aldrig använder dem. Men trafik-infon funkar prima och kartan hittar det den ska och det är mer än vad man kan säga för Apple Maps just nu…

Svara

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.