Hem LjudHörlurar Test: Logitech – FITS (TWS)
Silver

Test: Logitech – FITS (TWS)

av Henric Brandt

TWS (True Wireless) hörlurar blir allt mer populära och vi har genom åren testat ett stort antal här på senses.se. Varje hörlur som jag har utvärderat har haft sina fördelar och nackdelar och denna gång har jag fått möjligheten att lyssna på nya FITS från Logitech.

Foto: Senses.se - Logitech - FITS - Asken
Foto: Senses.se

FITS finns i två versioner en svart och en vit. Jag valde den vita för jag tyckte de var snyggast. Redan när jag öppnar kartongen och plockar ut ladd-asken så inser jag att det kanske var en dum idé, för asken har lite av en matt yta och kan därmed bli smutsig väldigt snabbt och lätt.

Kartongen innehåller instruktioner om hur jag kopplar upp lurarna första gången till min telefon och en röst förkunnar att jag ska ladda ner FITS-appen. Jag gör detta och snabbt så förkunnar appen att jag nu ska anpassa lurarna med den inbyggda Lightform-tekniken. ”Vad sjutton är detta?” är min första tanke.

Foto: Senses.se - Logitech - FITS - Allt som ingår
Foto: Senses.se

Jo, det är så att du sätter in luren i örat och sedan håller den försiktigt på plats medan gummidelen värms upp något och formas efter ditt öra. Det tar cirka 60 sekunder per öra och jag kunde inte låta bli att sitta och fån-le. Kändes verkligen lyxigt att de anpassas exakt efter mitt öra. När jag är klar med detta så sitter lurarna verkligen superbt. De väger ingenting och de är extremt bekväma även efter jag använt dem länge.

Foto: Senses.se - Logitech - FITS - Närbild hörsnäcka
Foto: Senses.se

Du kopplar upp lurarna antingen via Blutooth eller Lightspeed via den medföljande dongeln. Jag började testa lite spel redan på min telefon och upplevde verkligen ett kristallklart ljud där jag uppfattade alla nyanser. Jag kopplade sedan in dongeln till min PC och snabbt tar lurarna över och allt ljud går via dem. Rumskänslan i spelet blir otroligt och till skillnad mot att ha en over-ear lur som kan klämma och bli varm så känns FITS lätta och bekväma hela tiden. Det enda som jag tycker är tråkigt är att lurarna inte har så kraftfull bas som vissa andra TWS-lurar, men det är ändå kanske förståeligt med tanke på FITS lätta design (att man valde mindre element). Lightspeed-tekniken gör också att latensen mellan det du ser på skärmen och det du hör i lurarna minskar till mer eller mindre noll.

Batteritiden på lurarna är cirka tio timmar om du kör dem i Bluetooth läget sedan har du tolv timmar till i asken. Kör du lurarna på Lightspeed så sjunker batteritiden och då är det sju timmar i lurarna och åtta timmar till i asken. Jag bland testade och landade på 9,5 timme i lurarna så tillverkarens tider känns som om de stämmer ganska väl.

I FITS-appen kan du även göra flera EQ-inställningar så du verkligen kan designa ljudet såsom du vill ha det. Enda gången som jag blev lite besviken på FITS från Logitech var när jag satte mig på ett mindre flygplan på väg upp till Umeå. Det bullrade ovanligt mycket så jag tänkte att det skulle bli ett bra bullertest. Jag testade dem först på Nintendo Switch (via Lightspeed). Volymen blev alldeles för låg och lurarna släpper in för mycket buller utifrån. Samma resultat blev det när jag körde dem via Bluetooth på min telefon då jag försökte se ett avsnitt av en TV-serie.

Foto: Senses.se - Logitech - FITS - på plats i örat.
Foto: Senses.se

Priset då? 2700 kronor är mycket pengar för ett par true wireless-lurar, särskilt som marknadsledaren på ljud – Sony WF-1000XM4 numera kostar 2200 kr. Å andra sidan är FITS förmodligen de bekvämaste TWS-lurarna du kan få idag och med tanke på Sonys halvtaskiga kund-support, så är FITS i min bok värda varje krona.

Lurarna har inbyggda mikrofoner så du kan använda dem under telefonsamtal eller när du spelar online. Ljudupptagningen är mycket bra och ens röst hörs tydligt och klart till den du pratar med.

Sammanfattningsvis så vill jag rekommendera FITS från Logitech just för att dessa lurar är de lättaste, smidigaste och bekvämaste gaming-hörlurar jag någonsin har testat. Ljudet är överlag enormt bra och spelkänslan är total. Det som är synd är att de inte riktigt fungerar så bra som jag hade hoppats på i extremt bullriga miljöer.

Logitech skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.