Silver

Test: Indoor Cam – Ring

av Henric Brandt

Övervakningskameror är något som blir mer och mer populärt att installera i sitt hem, på kontoret eller kanske i sommarstugan. Dagens betraktelse är en liten och smidig övervakningskamera för inomhusbruk; Indoor Cam från Ring.

Indoor Cam - Copyright - Ring
Kameran kan lätt monteras på en vägg eller i taket.

Direkt när jag plockar kameran ur lådan så känner jag att den lilla tingesten andas kvalitet. Den känns gediget byggd, med rena enkla former. Den smälter in i de flesta hem utan att dra till sig uppmärksamhet. Det finns endast en knapp på hela kameran och på baksidan sitter en QR kod som leder dig direkt till nedladdning av appen.

Indoor Cam - Copyright - Ring

Appen (son finns till både iOS och Android) hjälper dig att snabbt installera Indoor Cam och ta del av alla funktionerna. Installationen tog knappt fem minuter från att jag tog den ur lådan tills dess att jag såg bilden i min telefon. Kameran är även väldigt lättmonterad och då den inte väger särskilt mycket behövs verkligen inga grova skruv att sätta fast den.

Nu kan jag börja grotta ner mig i funktionerna. Det går snabbt att ställa in scheman, tider som kameran ska registrera rörelse – exempelvis när du är på jobbet. Med ett schema slipper du manuellt ställa in att den ska sluta filma efter att något rört sig. Du kan även ställa in i vilken del av bilden som ska registrera rörelse och så finns även en Humans-only funktion som då inte registrera fåglar och andra djur.

Indoor Cam - Copyright - Ring

Mörkerläget är superbt och har en väldigt skarp och fin bild; även om det är kolsvart så registrerar det allt jag utmanat den med. Dock så har den problem med att se genom fönster i mörkerläget. Då tekniken är baserad på IR-ljus så når inte ljuset igenom glasrutan och därmed blir utsidan svart. Fast den uppfattar fortfarande om det skulle rulla in en bil eller en person med en ficklampa. Via appen så kan du även koppla upp flera kameror och ha koll på dem alla i samma app. Den spelar in ljud och spelar även upp ljud så du kan prata via den (praktiskt om du har kameran monterad utanför och ska kommunicera med exempelvis ett bud). Sen har den även ett litet ljudlarm, men det skrämmer inte så mycket för det är verkligen inte många decibel. Har Indoor Cam några nackdelar då? Det finns ett par stycken, som tyvärr sänker betyget en del.

Indoor Cam - Copyright - Ring
Riktigt bra och skarpt mörkerläge.

Indoor Cam har inget inbyggt minne och heller inte plats för mikroSD-kort, utan om du vill ha videomaterialet så får du betala 30kr i månaden för ett abonnemang. Du kan givetvis använda kameran utan abonnemang och du kan alltid koppla in dig på den och se live, du får rörelse-varningar – men du kommer alltså inte ha något inspelat material. Så utan internet är kameran helt enkelt oanvändbar. Det finns en varning i den om den tappar uppkopplingen, men det finns inget som varnar om strömmen till den bryts.

Indoor Cam - Copyright - Ring

Sammanfattningsvis är Indoor Cam från Ring ändå en prisvärd övervakningskamera, som tyvärr saknar en del funktioner. Fast de positiva delarna väger upp så betyget är helt klart en rekommendation.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.