Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Recension: Hori Dual Charge Station
Silver

Recension: Hori Dual Charge Station

av Cenny Bjurvén

Hori Dual Charge Station är en laddstation för Xbox One och Xbox Series, med två inkluderade batteripack. Ett riktigt bra alternativ till både styckbatterier och laddningsbara batterier.

Hori dual charge station xbox
Foto: senses.se

Det första jag lägger märke till är att förpackningen är ganska simpel, inte för mycket text eller liknande, men trots detta (eller tack vare) så är den väldigt elegant. På baksidan finns det enkla beskrivningar på de olika alternativen som man kan använda laddaren.

Det man får med i förpackningen är:

Ett Dual Charge station med 60 cm USB-laddningskabel, två stycken batteripack och fyra batteriluckor – två anpassade för Xbox Series samt två för Xbox Ones kontroller.

Hori dual charge station xbox
Foto: senses.se

Laddstationen har en elegant design med LED-indikator på sidorna för att visa laddstatus på batteriet: fast, orange sken vid laddning och fast, grönt vid fulladdat.

Batteriluckorna som medföljer har hål uttagna för att man lätt skall kunna lägga kontrollen på laddning när man är färdig med den, batteripacken har även en LED-indikator som lyser rött när batteriet har mindre än 10% kvar.

Nu tänker ni säker ”men Cenny, om man bara har en kontroll då?” – då blir mitt svar ”det är inga som helst problem, man kan fortfarande ladda batteriet utan att koppla in det i en kontroll”. För minns ni batteriluckorna som jag nämnde ovan? Dom fungerar också som batterihållare om du bara har en kontroll och läggs enkelt på stationen för att ladda packet externt, utan kontroll.

Hori dual charge station batteripack xbox one kontroller
Foto: senses.se

Om jag ska hoppa över till det negativa med den här produkten så är det något knepigt att få den inkluderade batteriluckan över batteriet på kontrollen, samtidigt som man måste hålla koll på vilken lucka man använder – då Series X-kontrollen skiljer sig aningen från Xbox One. Detta är dock enkelt att se då luckorna är märkta. Om du bara laddar batteriet så ligger det något för löst uppe på stationen, så man måste vara noga med att det hamnar exakt rätt, annars laddar inte batteriet. Om detta skulle hända så talar laddstationen dock om det genom att LED-indikatorn börja blinka rött, så att man kan rätta till det direkt. Det sista jag uppmärksammade är att det tar runt tre timmar att ladda ett nästan tomt batteripack.

Hori dual charge station xbox
Foto: senses.se

Sammanfattningsvis så är denna produkt riktigt bra, elegant och prisvärd för det man får ut utav den. Du kopplar lätt in usb-kabeln i konsolen och lägg bara dit batteriet så är du klar. Visst det tar runt tre timmar att ladda batteriet, men då det följer med två stycken enheter i förpackningen – och ett fulladdat batteri håller nästan i två dagar, aktiv speltid innan man måste byta batteri – så är det andra färdigt att sättas i sedan läge.

Sammantaget är det här ett helt superbt alternativ till styck-batterier och faktiskt även laddbara sådana. Min personliga erfarenhet är att laddbara batterier tappar effekt ganska snabbt, medan dom här batteripacken är något alldeles extra.

Definitivt ett tillbehör alla Xbox-ägare bör överväga.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.