Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Recension: Fånga arkad-känslan med Hori Arcade Stick Mini
hori arcade stick mini Silver

Recension: Fånga arkad-känslan med Hori Arcade Stick Mini

av senses.se

Retro är inte bara nostalgi, även om lejonparten av känslan kommer ifrån en svunnen tid. Igår meddelade SEGA bland annat att man önskar blåsa nytt liv i gamla IP:n (intellectual properties) såsom Streets of Rage, Panzer Dragoon, Blazing Heroes, After Burner och Virtua Cop. Spelbarhet blir aldrig gammalt och går aldrig ur tiden, även om presentation och speldjup givetvis utvecklats gigantiskt de senaste 20 åren – från spel som skulle underhålla i 10-20 minuter åt gången (tills pengarna var slut) till spel som ska underhålla i soffan 10-20 timmar.

hori arcade stick mini

Alla ni som är gamla nog att minnas arkadmaskinerna – upplysta träbås med en inbyggd skärm, en dator och kontrollbord besående av en sticka och 2-8 knappar med exakt rätt studs samt ett hungrigt litet myntinkast som snabbt svalde hela vecko- eller månadspengen i femmor och tior – kommer att le när ni ser Hori Arcade Stick Mini. Här återskapas arkadmaskinernas härliga feeling med ett kvalitativt bygge, som innehåller dels analog spak med microswitchar som låter som de ska och tryckknappar som tål hamrande och erbjuder precis rätt motstånd. Hori Arcade Stick Mini är licensierad för Sonys PS4 och PS3 och man har därför märkt upp de åtta knapparna enligt fyrkant, trekant etc till R1, R2, L1 osv. men du är givetvis fri att lägga om dem som det passar, förslagsvis när du återupplever arkadminnen i MAME på emulatorer eller varför inte på den bästa retrokonsolen som vi lärt er bygga?

arkadspel

Med en prislapp på ca 450 kr så är Hori Arcade Stick Mini ett givet val för arkadentusiasten och vi kan bara längta till gott sällskap av retrogamers, en kall öl och de långa, ljusa sommarkvällarna att få slå high-score rekordet i Neo Geo-klassiker, 1944 och Final Fight.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.