Hem SpelMac Recension: Hero-U – Rogue to Redemption (Switch)

Recension: Hero-U – Rogue to Redemption (Switch)

av Henric Brandt

I Hero-U – Rogue to Redemption iklär vi oss rollen som Shawn. Shawn är en rätt misslyckad inbrottstjuv och när han tror att han åker fast så blir han istället förd till mystiskt slott. Här finns en skola för hjältar och det blir nu upp till dig att styra Shawn genom äventyret. Hitta hemligheterna, skaffa nya vänner och slåss mot fiender.

Hero-U - Rogue to Redemption - Transolar Games - Silesia Games - copyright 2021 - Classroom
Pressbild: Transolar Games

Hero-U – Rogue to Redemption är något så ovanligt som ett icke-linjärt point-and-click-spel. Oftast brukar denna genre vara mycket låst vid vad du behöver göra i exakt rätt ordning för att kunna lösa ett problem och komma till nästa steg. I Hero-U kan du röra dig som du vill, prata med vem du vill och göra uppgifterna i vilken ordning du vill – som ett slags open world rollspel alltså. Dina val påverkar utkomsten och det hela leder till att det finns tusentals kombinationer att klara av spelet på.

Hero-U - Rogue to Redemption - Transolar Games - Silesia Games - copyright 2021 - Puzzle
Pressbild: Transolar Games – Det finns en hel del kluriga pussel att klara av också.

Uppgraderings-möjligheterna är många och avancerade och beroende på hur du väljer att spela så förändras förutsättningarna hela tiden. Kört fast? Prova ett annat uppdrag och du ska se att du snart har färdigheterna för att komma vidare på det förra uppdraget.

Hero-U - Rogue to Redemption - Transolar Games - Silesia Games - copyright 2021 - Shawn alone
Pressbild: Transolar Games

Grafiken är enkel och ganska snygg egentligen. Den har en skön retro-känsla. Det finns inga inspelade röster utan allt tal är endast i textform. Det blir tyvärr problematiskt på Nintendo Switch i bärbart läge. Den lilla texten blir verkligen pytteliten i den aningen blygsamma skärmen.

Hero-U - Rogue to Redemption - Transolar Games - Silesia Games - copyright 2021 - Ability chart
Pressbild: Transolar Games

Detta hade varit ett mindre problem om det funnits röster i spelet, men nu bygger det verkligen på att du måste läsa allt. Det är så synd att det blir så här bärbart på Switch, nästan varenda gång. Den enda gången jag har spelat ett spel som blivit anpassat till Switchens förutsättningar är i The Dark Eye – Memoria + Satinav. Där ändras (förstoras) texten sekunden du plockar konsolen ur sin docka.

Hero-U - Rogue to Redemption - Transolar Games - Silesia Games - copyright 2021 - Fighting enemy
Pressbild: Transolar Games – Finns en hel del fiender att slåss emot.

Sammanfattningsvis så är Hero-U – Rogue to Redemption ett ganska stort och avancerat spel, för en liten penning – men jag fastnade ärligt talat aldrig riktigt i historien. Sen, med den lilla texten i spelet så kan jag ju knappt spela det i bärbart läge (vilket är det läge jag spelar Switch mest) så blir betyget ändå godkänt, men inte mer.

Kanske gör sig spelet bättre på dator, då det finns även till Mac och PC?

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.