Hem Teknik / PrylarLeksaker Test: Giiker Super Cube i3SE
Giiker Super CUbe i3SE senses test Guld

Test: Giiker Super Cube i3SE

av Christin Magdu

Om man gillar att ägna sig åt pussel och problemlösning så kan klassikern Rubiks kub vara en kul utmaning. Förstår man sig på konstruktionen (mittbitar, kantbitar, hörnbitar, hur många färger varje del har och hur de olika lagren fungerar) så har man kommit en bra bit på vägen. Både för dom oinvigda, som kanske tycker att det kan vara lite av en vetenskap att sätta sig in i hur man löser denna typ av pussel, såväl som de invigda, som hela tiden letar nya utmaningar, finns nu Giiker Super Cube i3SE. Detta är en elektronisk bluetooth-kub som du enkelt kopplar till din smartphone via SuperCube-appen på iOS eller Android (som givetvis är gratis).

giiker super cube app

Här hittar du inlärningsprogram, tävlingar (som utmanar din snabbhet, ditt minne och din reaktionsförmåga samt betygsätter ditt resultat från A-E), online battles där du kan tävla mot andra runt om i världen, smart timer – som startar automatiskt när du börjar och stoppar när du är klar och som, förutom tid, även noterar antalet rotationer – och hjälpprogram som steg för steg vägleder dig till att pussla alla sidor rätt om du mot all förmodan inte skulle lyckas på egen hand. Du kan spara och förbättra dina resultat och på det sättet även tävla mot dig själv.

När man öppnar paketet hittar man kuben sittandes som ett huvud på en hållare konstruerad som en liten kropp och på denna ett par hörlurar, som är själva laddningsenheten (mikroUSB, kabel medföljer). Konstruktionen känns fyndig och cool – figurens fötter kan med fördel hålla upp din smartphone medan du leker med kuben. Denna magnetiskt monterade, kullagrade och interaktiva kub är prydd med starka, klassiska färger och kuben känns lätt och skön i handen. Ett 3-axlat gyroskop registrerar tillsammans med en mikroprocessor alla rotationer och information skickas via Bluetooth mellan kuben och appen. Laddningstiden är runt 90 minuter och i manualen står det att detta motsvarar ca 90 timmars ”lektid”. När man roterar de olika lagren så hörs ett klickande, magnetiskt ljud som nog kan bli enerverande för omgivningen men som samtidigt triggar lusten att leka vidare. 

giiker app super cube lära
Appen som ingår är väldigt pedagogisk för de som vill lära eller bemästra Rubiks Kub.

Jag är verkligen imponerad över hur appen följer och loggar mina kubrörelser i realtid, hur responsiv och smidig den är! Och funktionen som hjälper mig att lösa pusslet är snudd på brilliant. 

Detta är spännande och nytt och rymmer så många möjligheter både för nybörjare (som vill lära sig) och proffs (som vill avancera och bli snabbare). Att koppla upp sig och förbättra sina skills i ett universum där man både kan möta sig själv och andra känns verkligen modernt och kul som grepp på en pussel-leksak som funnits sen 1977 (i mekanisk form)!

giiker super cube i3se app platta antal moves
Hur få moves klarar du av utmaningarna på? Och hur snabbt?

Tittar man på priset så känns kanske 450 kronor som ganska mycket pengar. En lägre prislapp hade gjort denna smarta pryl tillgänglig för ännu fler och kanske även öppnat upp för dem som ännu inte förstått tjusningen med Rubiks kub. Sammantaget är jag väldigt positiv och kan konstatera att man kan få många skojiga timmar med den här lilla prylen om man har intresset. Perfekt julklapp för Rubiks-kub-entusiasten eller pusseldiggaren?

Här köper du Giiker Super Cube i3SE till bästa pris och stöder samtidigt senses.se.

Mått: 56,5mm
Kubens vikt: 102g
Batteri: 3.7V litium batteri (Livslängd: 6 år)
Laddningstid: 90 min (håller för cirka 90 timmars användning)


Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.