Hem Film & TV Reklam: Filmklassiker som blivit spel
star wars

Reklam: Filmklassiker som blivit spel

av senses.se

Hur många gånger har du sett din favoritfilm? Troligtvis mer än en gång, eller hur? Välkända scener ses om och om igen, repliker memoreras och interna filmskämt återberättas vid sociala tillställningar. Men skulle man bli trött på att kolla in samma film hundra gånger om så kan fans idag ta filmnöjet till en annan nivå. Filmbaserade spel öppnar upp en värld som erbjuder en mer interaktiv underhållning och därför är det inte konstigt att stora filmsuccéer med globala framgångar ofta blir populära och hyllade spel.

spelkontroll

Spel baserade på filmer och serier går hem hos publiken

Det har visat sig vara ett smart drag av filmbolagen att låta fansen interaktivt återuppleva sina favoritfilmer på spelskärmen. Tack vare dagens teknik, fantastiska grafik- och ljudmöjligheter kan spelare ta del av favoritskådisar, ett spännande äventyr, klassiska filmscener, välkända repliker och filmmusik – ja listan kan göras lång. Att göra spel baserat på film är ett framgångsrikt koncept som filmbolagen naturligtvis känner till väl. Ibland bommar man, men gång på gång har man också lyckats lansera kanonbra filmbaserade spel som tar spelvärlden med storm och hyllas av såväl recensenter som spelare. Nedan följer några exempel på filmer som blivit populära spel:

GoldenEye

GoldenEye gick upp på bioduken 1995 som den 17:e i raden av de populära Bondfilmerna. Med Pierce Brosnan i huvudrollen som den brittiske hemliga agenten, James Bond, rönte filmen extremt stora framgångar. Det som är speciellt med Goldeneye är att den lyckades blåsa liv i en karaktär som många trodde hade tappat i popularitet. Goldeneye är bondfilmen där James Bond fick nytt liv igen. Men det är inte bara på bioduken som Goldeneye haft framgång. Spelet med samma namn, som kom till Nintendo 64, är ett extremt populärt FPS  bland fans såväl som spelrecensenter. Golden Eye spelet är ett förstapersonskjutspel som kan spelas ensam eller upp till fyra spelare. Med tillgång till en rad vapen och sofistikerade agentprylar tar spelare sig an rollen som den charmige underrättelseagenten från MI6. Ett spel som ofta ligger högt på bästa-spel-genom-tiderna-topplistorna.

Star Wars

Ända sedan den första Star Wars- filmen kom ut på 70-talet har filmerna blivit betraktats som kulturfenomen. Star Wars är idag en av världens mest framgångsrika filmfranchiser och ligger till grund för flertal spin-off:er, serier, böcker, åkattraktioner och spel. Idag finns det ett enormt utbud spel där fansen kan ta del av det spännande Sci-fi äventyret som utspelar sig ‘a long time ago in a galaxy far, far away’. Tack vare det stora spelutbud som är baserat på filmerna kan Star Wars-fansen återuppleva rymdäventyret om och om igen. I sortimentet finns det massor av varianter på fantasyfilmen. Vissa spel utspelar sig tusen år innan den första Star Wars- flimen kom ut och andra är direkt baserade på en specifik Star Wars-film. Star Wars-spelen, varav flera är recenserade här på sajten, är anpassade till en rad olika plattformar och spelkonsoler.

Emoji – The movie

Emoji Movie är filmen som är baserad på de enormt populära uttryckssymbolerna som finns i mobilen. De mycket omtyckta Emojis, som blivit del av vår vardagskommunikation, används av miljontals människor världen över. Därför var inte konstigt att biobesökarna flockades under premiärhelgen. Kritikerna var svårflörtade, men emojifansen uppskattade den mycket underhållande filmen. Spelautomaten Emojiplanet är spelet som transporterar emojifigurerna från bioduken till spelskärmen. Trots att spelet Emojiplanet släpptes av Netent i slutet av augusti kunde spelbolaget Mr Green erbjuda sina kunder exklusiv tillgång till spelet långt innan. Årets mest omtalade spellansering pågick i flera veckor och Mr Green lottade bland annat ut en resa till Tokyo, anordnade spännande turneringar och dragningar med generösa prispotter. Till skillnad mot mer traditionella spel med vinstlinjer erbjuder istället Emojiplanet en Avalanche-mekanism som innebär att symbolerna faller ner på skärmen. Välkända emojisymboler som exempelvis kyssymbolen, pizzasymbolen och bombsymbolen ligger till grund för en rad spännande bonusfunktioner och vinstmöjligheter.

Jurassic Park

Kultfilmen Jurassic Park hade premiär i USA 1993 och tog hela filmvärlden med storm. En av vår tids mest framgångsrika filmregissörer, Steven Spielberg, bjöd biobesökarna på revolutionerande specialeffekter vilket förhöjde publikens upplevelse av det hårresande dinosaurieäventyret. Jurassic Park, som har dragit in över en miljard dollar, ligger på fjärde plats över världens mest framgångsrika filmer. Idag finns det fem Jurassic Park-filmer och fansen väntar med spänning på en sjätte. Precis som med Star Wars är filmbolagen snabba på bollen och levererar spännande innovativa spel som låter fansen interaktivt ta del av det äventyr som de älskat så mycket på bioduken. Antalet spel baserade Jurassic Park är flertaliga, men några av de mest populära är Jurassic Park: The Game och Jurassic Park: Operation Genesis.

Inlägget är en annons.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.