Hem SpelMac Recension: Furnish Master
Silver

Recension: Furnish Master

av Henric Brandt

Furnish Master är ett avkopplande spel som handlar om att möblera, tapetsera och måla allt från lägenheter och hus till kommersiella fastigheter och utomhusområden. För varje lyckad design tjänar du pengar som du kan investera i nya möbler och andra designelement som behövs för en framgångsrik renovering. Du kan även köpa fastigheter att förvalta och tjäna ännu mer pengar! Utan pengar kan du inte köpa allt du vill använda för att designa ditt drömhus. Du kan också ändra och manipulera möbler och andra föremål så att de passar bättre in i din egen design. Endast fantasin sätter gränserna.

Foto: ©2024 – Alex Blintsov - Furnish Master - The gaming rom.
Foto: ©2024 – Alex Blintsov

Furnish Master är ett sådant där härligt spel som dyker upp ibland där den enda avancerade spelmekaniken är din egen fantasi. Det finns inga monster att bekämpa, ingen tidspress och allt bygger på att du ska kunna koppla av och ta det lugnt.

Furnish Master har ganska enkel men ändå detaljerad grafik och det finns en mängd olika möbler, prylar, teknik och inte att förglömma gardiner, tapeter och färg. Upplägget är enkelt: du får ett uppdrag att renovera någons vardagsrum eller kanske att renovera en affär. Du har till en början ett ganska begränsat antal prylar att arbeta med, men som sagt, ju fler uppdrag du tar på dig, desto fler saker samlar du på dig och kan köpa.

Vissa uppdrag finns det en önskan från “klienten” om hur de vill ha det och i andra kan du bestämma helt själv. Jag kände att jag ibland behövde lite ramar för att få igång kreativiteten och sedan flyga helt solo och köra mitt eget race.

Foto: ©2024 – Alex Blintsov - Furnish Master - The bed room.
Foto: ©2024 – Alex Blintsov

Det finns även en del roliga sidouppdrag där du bland annat kan lägga ett stort pussel eller varför inte spela ett dominospel där du ställer brickorna på rätt plats.

Det jag störde mig lite på med Furnish Master är att kontrollerna inte riktigt är så precisa som jag hade velat ha dem. Det går att zooma in men det finns en tröghet i placeringen och ibland hamnar sakerna inte alls där jag vill ha dem. Sedan upplevde jag att det var svårt att se runt olika objekt om de stod helt rätt i förhållande till resten av sakerna. Det går att placera saker i luften vilket är störande. Spelet finns just nu endast till PC och Mac och jag kan inte tänka mig att det blir lättare med handkontroll, snarare tvärtom att det blir svårare. Systemkraven är inte alltför höga, det räcker gott med 1000 mb ram och ett enklare grafikkort som minimikrav. Rekommenderat är 1500 mb ram och ett RTX 2060 (eller liknande) grafikkort.

Foto: ©2024 – Alex Blintsov - Furnish Master - The Living room.
Foto: ©2024 – Alex Blintsov

Sammanfattningsvis vill jag rekommendera Furnish Master, för det här är verkligen ett roligt och avkopplande spel. En verklig motpol till andra spel som bygger på att höja adrenalinnivån.

Alex Blintsov skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.