Hem Film & TV Recension: Förälskad i Rom – Woody Allen fortsätter drömma och flörta med Europa

Recension: Förälskad i Rom – Woody Allen fortsätter drömma och flörta med Europa

av senses.se

Det var inte länge sen Woody Allen avverkade Barcelona i den riktigt schyssta Vicky Christina Barcelona och förra året vann han Oscar och fick sin största biosuccé någonsin med Midnight in Paris. I år har turen kommit till Rom och som vanligt är det romans, sexuella fantasier och hopvävda historier som står på schemat, framfört av en kavalkad kända skådespelare. Han är Förälskad i Rom.

Vi får följa paret från den lilla småstaden som kommer till Rom för att träffa släktingar som ska sätta in dem i societeten, men som istället hamnar på varsitt håll med en filmstjärna och en prostituerad (Penelope Cruz). Jesse Eisenberg (killen från Facebook-filmen) är arkitekt-studenten i Rom som har en ”andlig guide” i egenskap av Alec Baldwin, som coachar honom i hur han ska undvika ett triangeldrama med sin flickvän (Greta Gerwig) och hennes översexuella kompis (Ellen Page). Slutligen har vi Woody Allen och Judy Davis som det amerikanska paret från New York som kommer för att träffa sin dotters blivande make och familj och upptäcker att den italienska pappan har en dold talang. Lägg till detta en sprattligt Roberto Benigni som en dag går från betydelselös till rikskändis.

Som ni hör så är det en potpurri av karaktärer och små historier som alla utvecklas på duken, till ackompanjemanget av den eviga staden. Det är ett kärleksbrev till Rom, till italiensk kultur och väldigt Woody Allenskt med sina inslag av nevroser, sexuella eskapader och absurd humor (Opera-scenen drog många skratt på visningen i LA).

Det är trevligt och tidvis väldigt humoristiskt, men på sina håll också väldigt enkelt, hoppigt från story till story och lite över-konstruerat. Detta är ännu mer vridet än Midnatt i Paris, så var beredd på det. Man måste dock lyfta på hatten för Woody Allen som hållit på i snart 40 år och fortfarande levererar en film per år som han både skriver, regisserar och ibland spelar i.

Småmysig film som är underhållande för stunden och bjuder på en del härliga skratt, men som helhet lite för långt, lite förutsägbar och lite för ytlig.

Betyg 3 av 5 - senses.se

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.