Hem Spel Recension: Far Cry 3 – snyggast och hungrigast

Recension: Far Cry 3 – snyggast och hungrigast

av senses.se

UBI Soft väntade i princip till slutet på förra året för att släppa sitt hett efterlängtade open world FPS-äventyr, Far Cry 3 till alla större konsolformat och PC (som är snyggast, om du har musklerna i maskinen). Det är andra AAA-titeln 2012 från spelbolaget och troligtvis också en svanesång för utgående Playstation 3, som är versionen vi testat här.

Ett gäng amerikanska ungdomar åker till en karibisk-doftande ö för fallskärmshopp, dykning och scooteråkande. Allt är öl, fest och skratt, tills gänget plötsligt kidnappas av hårdhudade pirater på ön. Du iklär dig rollen som Jason Brody, killen som lyckas fly efter att ha sett sin bästa vän mördas av ledaren Vaas. Lyckligtvis har ön också goda invånare, som hjälper dig komma i form och säljer vapen, så att du kan ta hämnd på Vaas och frita resten av vännerna.

Far Cry 3 är ett synnerligen ambitiöst FPS med en enorm värld bebodd av djur, pirater och uppdrag. Tekniskt sett är det otroligt bra gjort, laddningstiderna verkar i det närmaste obefintliga när spelet väl laddat och möjligheten att själv välja väg, uppdrag och hur man genomför dem ger spelet en (nästan) total frihet. Grafiskt och ljudmässigt imponerar FC3 också, även om man nu känner PS3:an gå på knäna av den höga upplösningen, texturerna och detaljnivån, vilket ibland ger upphov till frame drops och viss tearing. Nu ser vi fram emot vad nästa generation konsoler kan ge oss!

Far Cry 3 är snyggt, roligt och utmanande. Det hade varit snudd på toppbetyg om inte vissa uppdrag hade varit så hårt scriptade – för även om spelet är relativt fritt, är det ändå vissa saker som i princip måste göras på ett exakt visst sätt för att fungera. Begränsningen i vapen och letandet efter djur att mörda och skinna för att bygga fler hölster känns också lite onödigt och tjatigt. Fighterna hade varit roligare om man haft mer vapen, ammunition och istället möttes av bättre AI (fiender kan springa in i en position där du just kastat en handgranat och dödat 3 av deras kumpaner…).

Som helhet är Far Cry 3 är en spännande, tidvis överraskande och i slutändan givande upplevelse för den tålmodige.

Betyg 4 av 5 - Spel - senses.se

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_23]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.