Hem Spel E3: Electronic Arts (EA) – höjdpunkter

E3: Electronic Arts (EA) – höjdpunkter

av senses.se

Titanen inom spelbranschen idag, EA, höll hov inför E3 i Los Angeles med pompa, ståt och alldeles för många kändisar som skulle presenteras emellan. Här listar vi höjdpunkterna:

Plants vs Zombies: Garden Warfare – publiken jublade när man insåg att det kommer… inte ett nytt Plants vs Zombies (vi vet ju redan att tvåan kommer i juli) utan att det kommer en FPS-spel med plantorna och hjärnätarna. Japp, det är sant, PopCap Games och EA kommer ut med ett multiplayer FPS där fullt krig kommer att utspela sig i en trädgård. Skjut zombisarna med kaktus-skytten, eller bomba bossarna med vitlök. Hysteriskt kul idé och såg himla läcker ut live där det visades på Xbox One (kommer även till andra format senare).

Titanfall – på förhand var det mycket snack om denna multiplayer-action-titel som är en slags FPS med stora robotar inblandat (Mechs). Spelet verkar OK, frame rate:n var lite si och så för next gen, men det är också tidig beta. Meh.

Svenska DICE drog stormapplåder (med all rätta!) för sitt jobb med Frostbite3-motorn, där man bl a teasade nästa Star Wars-spel (Battlefront) och visade upp Need for Speed Rivals, som jag måste erkänna verkar coolt. Som en slags Burnout möter gamla, hederliga NFS Hot Pursuit (dvs sportbilar mot snuten). Grafiken var grym (next-gen, tror det var Xbox One) och extra roligt är att spelet sömlöst kan gå över från singel till multiplayer (om du vill) och en tredje part kan hoppa in och hjälpa polisen genom att flyga helikopter och styra med sin pekplatta.

Need for Speed Rivals

Dragon Age: Inquisition var bara en kort teaser trailer, går inte att säga något alls om eftersom även nästa E3 kommer det att ha 6 månader kvar till release (slutet på 2014)

Sport-spelen visades också upp (typ). NBA Live 14 ska ha full bollkontroll för dribbling (inget mer ”bollen sitter fastklistrad i handen” – det låter svårt), Madden firar 25 år (första kom 1989) och får Ignite-Engine-behandling (som ska öka realism i spel, fysik, grafik osv) samt slutligen FIFA 14 som också bara mest visades upp som koncept och stadium-shots, men vi hoppas få prova det live i EA’s monter.

UFC

UFC-licensen är numera EAs och som världens snabbast växande sport (!) så ger man nästa spel mycket uppmärksamhet. Verkar bli väldigt snyggt och realistiskt, men dröjer till 2014 för Next-Gen.

Och allt avrundades med DICEs imponerande Battelfield 4, som visades upp med 64 spelare samtidigt (på scen, Thieves of Shanghai) och spelet imponerade, tror nog detta är så nära verkligt krig man vill komma. Stor frihet att röra sig, in och ut ur byggnader, på land, vatten och i luften och demo-rundan avslutades med en spektakulär rivning av en skyskrapa. Coolt.

 

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.