Hem Film & TV De 5 filmerna att hålla utkik efter enligt CinemaCon i Las Vegas

De 5 filmerna att hålla utkik efter enligt CinemaCon i Las Vegas

av senses.se

Peter Jacksons kommande The Hobbit, som visades 10 minuter av på CinemaCon i Las Vegas (biografdistributörernas årliga konferens) drog ingen större entusiasm. Dels pga materialet i sig men också pga Jacksons nya 48 frames per second filmatisering på Red Epic Camera 5K (dubbla antalet bilder mot dagens 24, som dessutom görs i 2K), som gjorde bilden för skarp, ljusfrätt och videolik, enligt folk som var där. Säkerligen kommer slutfilmen se bättre ut, men första teaser-trailern var ingen höjdare enligt mig (finns på YouTube). Däremot ser jag fram emot att få min Blu-ray box med extended versionerna av de klassiska Sagan om Ringen-filmerna från Amazon i dagarna (380 kr med frakt, tack för det Televerket!)

Här är listan på filmerna som drog mest applåder och buzz när visades upp (det som fanns att visa upp av dem):

1. Frankenweenie – Tim Burtons remake av sin gamla svartvita kortfilm, om en hund som får livet åter genom Frankenstein-metoden (nu i 3D) var väldigt populär. Burton kan behöva en hit efter det ljumma mottagandet på bio av Dark Shadows (som faktiskt var bra!).

2. Total Recall – Uppdateringen med Colin Farrell och Kate Beckinsale överraskade och drog jämförelser till Blade Runner.

3. Life of Pi  – Ang Lees 3D film – baserad på Yann Martels bok – om en pojke och en tiger som är fast på en båt (!), skapade spekulationer om framtida priser.

4. Jack Reacher (tidigare One Shot) – Tom Cruise är tillbaka stort i år med en mängd projekt, detta är ett av dem och ska bjuda på hårdkokt action och spektakulära biljakter, om den litterära figuren som liftar från stad till stad och knockar bad guys.

5. Ted – från Seth MacFarlane (charmige skaparen av Family Guy), om en man (Mark Wahlberg) och hans talande Teddybjörn var tydligen festens vuxen-nöje (tankarna går såklart till Stewie – och en del till The Beaver med Mel Gibson)

Källa: The Hollywood Reporter

Missa inte detta

1 kommentar

Mia maj 19, 2012 - 15:32

Tack för tips! Total Recall verkar cool. Ska spana in den!

Svara

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.