Hem MobiliOS Dagens App-tips: iTranslate Voice

Dagens App-tips: iTranslate Voice

av senses.se

Det är smått otroligt att vi är där, men minns nu hur man längtade på 80-talet efter en tid då översättning kunde ske ”auto-magiskt” via teknik, så att man kunde kommunicera fritt i alla länder, på alla språk? Nu är vi nästan där. Appen iTranslate Voice översätter upp till 40 språk i real-tid och funkar oväntat bra för de ynka 7 kr den kostar (kräver dock en iPhone, men en sån har väl alla redan?).

itranslate_voice

Premissen är superenkel – du väljer ”från” och ”till”-språk (ex svenska till engelska) och pratar in i mobilen. Lite beroende på din röst och hur stökigt det är runtom så uppfattar programmet ändå hyfsat väl (ungefär i nivå med Siri) och ger dig en talad översättning nästan omedelbart. Det är imponerande. Om två parter har appen så kan de dessutom tala och få varandras uppdateringar i real-tid på varsin telefon, som en slags instant-tolkning. iTranslate pratar förvisso de stora språken bättre (Engelska, Spanska, Italienska) än de små (ex Rumänska, som är si och så med), men av de 40 den kan översätta så pratar den nästan alla (se fullkomlig lista på deras hemsida).

Slut på tjocka ficklexikon (som du oftast ändå inte vet hur man uttalar orden i) och att betala tolkar, allt du behöver är din iPhone, appen och en internet-uppkoppling så är du en sann World Traveller Passepartout.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.