Hem Film & TV Se första trailern för Creed – boxningsfilmen i Rockys fotspår

Se första trailern för Creed – boxningsfilmen i Rockys fotspår

av senses.se

Rocky, Sylvester Stallones folkkära slugger från slummens Philadelphia, gick många matcher under sin karriär. Några av de hårdaste var mot den kvicke och välartikulerade stjärnboxaren Apollo Creed, som med sitt smidiga fotarbete och finslipade teknik var en skolad boxare av helt annat skrot och korn än Rocky. Apollo Creed var Rockys motståndare i de två första filmerna blev och hans tränare i den tredje.

Nu dyker Apollo Creeds för Rocky tidigare okända son Adonis Johnson (spelad av Michael B. Jordan, som bland annat medverkat i filmen Fruitvale Station tidigare) upp i huvudrollen i nästa del av Rocky-sagan, som fått titeln ”Creed”. Filmen utspelar sig i samma universum som de tidigare Rocky-filmerna och biopubliken återser ännu en gång Philadelphias nedgångna gator där tiden tycks stå stilla.

Men den här gången har Sylvester Stallone inte längre den självklara huvudrollen när vi följer Adonis Johnsons resa mot , får vi förmoda, den stora titelmatchen.

Men tro inte att Rocky uteblir helt från den vita duken. Rocky tar på sig rollen som tränare för den yngre talangen och får därmed samma roll för Adonis Johnson som Adonis pappa Apollo Creed hade för Rocky. Tränare, mentor, coach.  Hur det går får vi se i höst när Creed har biopremiär. Men redan nu kan du se den första trailern här nedanför, där både Rockys gamla gråa löparställ och Apollo Creeds boxarshorts med amerikanskt mönster skymtar förbi.

Vi kan nog förvänta oss ännu fler referenser till de äldre Rocky-filmerna när Creed får premiär.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.