Hem Ljud Test: Creative iRoar Go
creative iroar go Guld

Test: Creative iRoar Go

av senses.se

Not: Detta är en kortare produktrecension som är del av en längre artikel.

Bli en sann ljudfader

Musik är en stor och viktig del av livet. Att lyssna på favoritskivan medan man rattar båten på sjön är en mäktig känsla (vi rekommenderar Vangelis 1492 – Conquest of Paradise, när vågorna som mest stänker mot fören!). Radio är också ett mysigt och kul sätt att underhållas medan man ligger i hängmattan eller målar staketet. Och varför inte koppla av med en ljudbok på kvällskvisten? Lyssnar man ett helt gäng blir det som högläsning för vuxna. De flesta bärbara högtalare är plastiga, fula och låter lika skruttigt som de ser ut – du får helt enkelt vad du betalar för.

creative iroar go

Därför kommer du – och alla omkring dig – tappa hakan (och eventuellt öronen) av Creatives nya, bärbara utehögtalare Creative iROAR Go. Denna lilla högtalare är ett riktigt krutpaket, som verkligen överraskade oss då den spelar brallorna av det mesta. Tack vare två interna förstärkare, fem inbyggda högtalare med equalizer, suverän uteffekt och ett pimpat ROAR-läge som skapar illusionen av ännu djupare bas och extremt bred ljudbild, så lyfter iROAR Go vilken kväll eller fest som helst (sa vi att den kan spela högt förresten?). Vill du hålla låda på midsommar kan du även koppla in en mick via 3.5mm-jacket och leka konferencier med eget PA-system.

iROAR Go kan matas antingen via bluetooth-signal från datorn eller din smartphone (den stöder givetvis aptX), samt köras med MP3/FLAC-material (okomprimerat ljud) via microSD-kort eller genom att trycka in ett USB-minne i baken på den (upp till 32 GB stöds). Högtalaren är vattentålig (som i att den klarar vattenstänk/-strålar och spill, det rekommenderas inte att du badar med den), har inbygd subwoofer och ser riktigt läcker ut i designen (så läcker att den vunnit Red Dot Award, faktiskt). Det inbyggda batteriet pallar runt 12 timmars användning innan det behöver laddas, men du kan såklart även köra högtalaren på eluttaget. iROAR kan även agera som backup-powerbank genom sin förmåga att ladda enheter via USB-utgången som ger 1,0A. Gratis-appen som du kan ladda ned via App Store / Google Play har förinställda EQ-lägen och visuella inställningar, låtlistor etc men vi tycker ROAR-läget ändå ger mest och bäst ljud för de flesta behov. Har du möjlighet så laborera gärna med placeringen av högtalaren inomhus – nära taket sprider den ljudet väldigt likt ett flerhögtalarsystem! Väl värt de 1 900 kr som den kostar.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.