Hem Teknik / PrylarKomponenter och tillbehör Recension: Cooler Master MK850 Tangentbord
Guld

Recension: Cooler Master MK850 Tangentbord

av Henric Brandt

Tangentbordet som koncept har sett ungefär likadant ut sedan datorns begynnelse, men i och med att gaming på dator slagit igenom så har det blivit en statussymbol att ha en produkt med en mängd specialfunktioner. Jag recenserade nyligen Steelseries flaggskepp Apex 5 och imponerades stort av alla dess funktioner. Men, redan när jag plockar Cooler Master MK850 ur kartongen så inser jag att här har vi en riktigt konkurrent.

Coolmaster MK850 Copyright 2020
Bild: Cooler Master

Nu skiljer det sig hela en tusenlapp i pris mellan Cooler Master MK 850 och Steelseries billigare Apex 5, så det är kanske inte helt schysst att jämföra dem med varandra – men jag kan inte riktigt låta bli. Vad får man då för nästan dubbla priset? Först ut så är MK850 ett mycket tystare tangentbord än vad Apex 5 är, för med det så är det ett vansinnigt rassel om man ska skriva något längre än ”hej”. Sen har MK850 två stycken USB -ingångar där du kan koppla in musen direkt och kanske även din gamepad. Vansinnigt smidigt och bekvämt.

Coolmaster MK850
Bild: Cooler Master

Det som verkligen gör Cooler Master MK850 till en vinnare är det faktum att Q, W, E, R, A, S, D och F tangenterna är tryckkänsliga så de fungerar som på ett spelkontroll. Detta gör att du får en otrolig kontroll på spelet du spelar, då du verkligen kan gå in i detalj på hur fort din avatar gör olika saker. Funkar ypperligt med till exempel bilspel. Det är till och med så avancerat att du kan kalibrera varje tangent för att passa just dig perfekt.

Coolmaster MK850

Det medföljer även utbytbara tangenter, så du kan ha extra tydligt vilka knappar du behöver hålla reda på i stridens hetta. Det enda negativa jag kan säga om Cooler Master MK850 är att med en prislapp på nästan två och ett halvt papp, så är att det är det ett av de dyraste alternativen som finns där ute. Men, med tanke på dess funktionalitet så får man ändå det man betalar för.

Sammanfattningsvis så är Apex 5 fortfarande ett riktigt bra tangent bord i sin prisklass, men vill man lägga ännu en tusenlapp över det och få alla specialfunktioner som Cooler Master har så finns det just nu inget bättre gaming-tangentbord på marknaden. Så det blir helt klart ett måste.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.