Hem MobiliOS Recension: Castlevania Puzzle – bästa iPhone-spelet sen Angry Birds?

Recension: Castlevania Puzzle – bästa iPhone-spelet sen Angry Birds?

av senses.se

Alla gamers känner till Castlevania och jag skulle nog våga tippa att 99,9999% håller med om att Konami’s Castlevania: Symphony of The Night är det bästa spelet i serien, om inte ett av de bästa spelen genom tiderna. Har spelat igenom det spelet otaliga gånger, på allt ifrån Playstation (ettan!) när det begav sig på 90-talet till Xbox 360, PSP och senast PS3. Och det är alltid lika kul!

Nu har Konami kommit med sin amalgamerade idé att blanda Symphony of The Nights karta och föremåls-system med ett annat klassiskt spelkoncpet – Tetris. I Castlevania Puzzle – Encore of The Night, som funnits till Xbox 360 ett tag, och nu finns på iPhone och Android, så spelar du som Alucard – Draculas son och besegrar fiender genom death-matcher i Tetris! Feta kombos lönar sig stort och föremål du utrustar dig med samt magier du slungar, gör extra stor skada på fiender – som är alltifrån lätta zombies till smått blodtryckssprängande bossar såsom ex Succubus som kan frysa ditt spelbräde i 20 sekunder medan hon gör gigantisk skada på dig (frustrerande? Liiiite).

Castlevania Puzzle – Encore of The Night är galet vanebildande och jag kan lova dig minst 20 timmars spel, om du ska klara hela spelet (ja, ni som vet…vet ju att det finns ju ett upp och nedvänt slott också om du besegrar Richter rätt…). Prissättningen är otrolig på App Store USA – futtiga 0.99 USD (99 cent alltså, ca 7 kr i dagens växelkurs). Tyvärr är det återigen mobbning av Europa – om det är pga skatter eller bara ren diskriminering vet jag inte, men 38 kr får du vara beredd att punga ut med i svenska App Store. Nu är spelet lätt värt kostnaden av ett Happy Meal (och räcker så mycket längre) men du som tröttnat på att ständigt betala överpris och dessutom vill ha större utbud tjänster och program kan läsa om hur du skaffar amerikanskt iTunes-konto på nätet genom att använda Google eller Bing.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.