Hem SpelPC Recension: Captain Sabertooth and the Magic Diamond
Silver

Recension: Captain Sabertooth and the Magic Diamond

av Henric Brandt

Animerade långfilmer är något som är vardagsmat nuförtiden, men att en sådan kommer från Norge hör kanske inte till vanligheterna. Tyvärr så har jag inte sett filmen, så jag kan inte avgöra hur nära eller långt ifrån spelet är och om det ens är samma historia. Så jag gör den här recensionen av Captain Sabertooth and the Magic Diamond helt fristående.

Captain Sabretooth and the Magic Diamond - Ravn Studio - Zordix - pressbild - copyright 2020 - Axel Danielsson
Captain Sabertooth – Switch. Foto Axel Danielsson (Pressbild)

Vi får börja med att välja vår avatar och sen är det rätt in i spelet. Det är ett klassiskt plattformslir, med äventyrs-tänk. Det går att resa till olika platser och träffa nya personer. Det är inte så att du kan lösa allt på en och samma plats utan du måste åka tillbaka sen köpa eller få saker för att kunna fortsätta. Lite metroidvania-uppläg alltså.

Grafiken är gullig och ren, men ibland kunde jag uppfatta den som lite oskarp. Det kan bero på att den är ned-konverterad till Switchs prestanda i bärbart läge.

Varje fiende har sitt attackmönster, svagheter och styrkor och det är inte alltid lätt att slåss mot dem. Sen kan det å andra sidan vara alldeles för lätt, när man kan stå på en avsats och bara skjuta på dem med sin slangbella. Du kan inte hoppa på dina fiender för att oskadliggöra dem, utan då tar istället du skada.

Spelet är utvecklat för barn, men det är en del hopp och utmaningar som kan vara lite klurigt för de mindre barnen. Det enda negativa jag kände med Captain Sabertooth and the Magic Diamond var just att det inte alltid är helt lätt att veta vart man ska (härnäst). Även om det står stora pilar så kan du behöva gå bakåt både en och två gånger innan du hittar rätt ingång.

Captain Sabretooth and the Magic Diamond - Ravn Studio - Zordix - pressbild - copyright 2020 - Axel Danielsson
Captain Sabertooth – Switch. Foto Axel Danielsson (Pressbild)

Röstskådespelarna fungerar bra både på engelska, norska och svenska. De för oss genom spelet med fin känsla. Musiken knyter sedan samman pirat-upplevelsen på ett underhållande sätt.

Sammanfattningsvis så brukar spel baserade på filmer ha ett dåligt rykte, på grund av att de ofta känns hafsiga och tråkiga – men Captain Sabertooth and the Magic Diamond är både roligt, underhållande och passar perfekt till din Switch i både dockat och bärbart läge. Rekommenderas!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.