Hem SpelPC Recension: Bioshock – The Collection (Switch)
Guld

Recension: Bioshock – The Collection (Switch)

av Henric Brandt

Vi har redan recenserat Bioshock: The Collection här på senses.se för fyra år sedan, då spelet släpptes till Playstation 4 och Xbox One så den här recensionen kommer mer handla om upplevelsen att spela steampunk-klassikern på Nintendo Switch.

Bioshock: The Collection - screenshot Nintendo Switch - copyright 2k games 2020

Först ut så är jag väldigt nöjd med att när du stoppar i cartridgen (eller om du laddat ner spelet digitalt) så blir det inte en spel-ikon, utan tre. Du kan direkt välja om du vill lira Bioshock: Remastered, Bioshock 2: Remastered eller det senaste i spelserien Bioshock: Infinite. Jag fick testa den fysiska utgåvan och en liten uppdatering laddades då ned till varje spel. Det gick att köra utan att uppdatera också, så det var troligen bara något litet som behövde fixas till.

Bioshock: The Collection - screenshot Nintendo Switch - copyright 2k games 2020

Jag börjar spela i dockat läge, på storbild, och det hela känns lika bra som det alltid har gjort. Alla tre spelen har sanslöst coola miljöer och alla tre storys är engagerande och bra. Det här är de upphottade versionerna av spelen så de ser bättre ut än vad de gjorde när jag lirade dem på min Xbox 360.

Bioshock: The Collection - pressbild - copyright 2k games 2020

Sen lyfte jag min Nintendo Switch ur sin station för att se hur det hela fungerade i bärbart läge, på den lilla skärmen. Konsolen bygger på att i bärbart-läge går processor-kraften ned en del och upplösningen blir lägre för att batterierna ska palla maximalt. Det jag märker direkt är att laddtiderna blir avsevärt längre och det känns som konsolen får kämpa lite. Men när du väl kommer in i banan igen så flyter allt på som det ska.

Bioshock: The Collection - screenshot Nintendo Switch - copyright 2k games 2020

Det som det är lite sämre är att Bioshock: The Collection har väldigt många mörka och dåligt upplysta platser och de blir ibland nästan helt omöjliga att se tydligt bärbart läge. Är det ljust i rummet eller om du är utomhus så syns det knappt något alls i skärmen. Sen är det samma problem som alltid när ett spel blir portat till Switch och utvecklarna alltid glömmer bort det bärbara läget – allt blir så extremt smått och tidvis svårt att se.

Bioshock: The Collection - screenshot Nintendo Switch - copyright 2k games 2020
Det blir ibland otroligt mörkt och mycket svårt att se i bärbart läge.

Sammanfattningsvis så älskar jag Bioshock-serien och även om det finns små, tekniska skavanker som jag nämnde i ovan så är det här ett solklart måste. Att ha möjligheten att ha med sig Bioshock: The Collection vart du än går är ett otroligt trevligt plus. Så sätt dig i ett mörkt hörn i sommarstugan, husvagnen eller vart du än befinner dig i sommar; sätt på dig ett par schysta hörlurar och återupplev steampunk-världen under havet.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.