Hem MobilAndroid Bäst spel till din mobil just nu

Bäst spel till din mobil just nu

av senses.se

Världens största spelformat idag heter inte Sony Playstation eller Nintendo 3DS utan mobilspel (iOS och Android). Här nedan tittar vi på fyra aktuella sådana du kan ladda ned till din kompatibla enhet.

Scurvy Scallywags

(Beep Games – 15 kr)Monkey Island-skaparen Ron Gilbert ger oss återigen ett spel med pirat-tema, men denna gång byggandes på ”match 3”-principen (Bejewled, Power Quest, Candy Crush Saga etc). Skillnaden mot konkurrenterna är Gilberts unika humor, kärlek till pirater och galna idé om att sätta spelet i en ”teater för pirater”-miljö med musikal-inslag och rollspelsmekanik. Allt detta kombinerat ger oss ett av de roligaste och mest vanebildande spel vi spelat på vår iPhone/iPad! Det är snyggt, välgjort och synken via iCloud fungerar perfekt så du kan fortsätta ditt äventyr från den ena iOS-enheten till den andra. Spelet kostar 15 kr i grundutförande och har vissa in-game purchases som gör att du ex samlar guld snabbare (som du köper vapen, kläder med egenskaper och specialkrafter för) men du kan lika väl spela igenom spelet i din takt och samla allt ändå. Helt fantastiskt bra och underhållande och vi uppmanar alla att köpa spelet, så vi får se fler alster från Gilbert (och ge honom pengar att köpa loss Monkey Island-rättigheterna från Disney!). (5/5)

Betyg 5 av 5 - spel - senses.se

Combo Crew

(Game Bakers – 15 kr) – I detta beat’em-up-spel iklär du dig rollen som en av tre hjältar (varav en heter Dolph… hmmm) och spöar horder med fiender genom timing och fingerfärdighet. Din karaktär kan anfalla, blockera och utföra specialrörelser genom att du ex använder ett finger eller två på pekskärmen. Grafiken är riktigt snygg, lite celshading-aktig sådär och spelet bjuder på bra utmaning och underhållning. Enda minuset är att det efter ett tag är ganska repetitivt och att det dragits med en del krascher och buggar, även i final version. Men klart värt att köp om du gillar genren. (4/5)

Betyg 4 av 5 - Spel - senses.se

Running with Friends

(Zynga – Gratis-999 kr*) – Monster-studion Zynga har gett oss hits som Word with Friends och ger oss nu det snabbare Running with Friends. Enkelt uttryckt är detta ett förfinat och klart förbättrat Temple Run, där din figur springer undan tjurar på Pamplonas gator samtidigt som du plockar bonusar och tävlar enkelt mot dina Facebook-vänner. Simpelt, kul och vanebildande att komma igång med, svårt att bemästra och med ett intelligent bonussystem som givetvis lockar till merköp (du kan spendera upp till galna 999 kr på ett bräde). Minus för det ständiga tjatet om att betala mer (slipp annonser, mer bonus etc), å andra sidan funkar grundspelet bra utan att du behöver betala ett öre (men om du ska ha en chans att toppa listan måste du nästan göra det). (4/5)

Betyg 4 av 5 - Spel - senses.se

The Big Big Castle!

(Beep Games – 7 kr)Slottbyggar-simulator som påminner om ett slags avancerat plockepinn. Din uppgift är att med klossar (delar av slott, pepparkakshus eller katedral) bygga en så mäktig och stabil byggnad du kan. Rädda människor på vägen och samla bonusar inför spelets andra del – att få demolera dina (eller vänners) byggnader med eldklot, UFO:n eller katapult. Snyggt genomfört och med kul humor, särskilt från kungens sida, men plockepinn-konceptet är inte det allra roligaste att sitta med en längre tid. Plus dock för bra pris och befriat från en massa irriterande tjat om in-game köp. Fungerar endast på iPad (alla modeller), då det antagligen är ospelbart på mindre skärmar pga precisionskravet. 3/5

Betyg 3 av 5 - senses.se - spel

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.