Hem LjudHörlurar Test: Plantronics BackBeat Sense – trådlöst välljud

Test: Plantronics BackBeat Sense – trådlöst välljud

av senses.se

Marknaden för hörlurar idag är enorm. Det handlar inte bara om att leverera en produkt som ger användare ett bra ljud när de lyssnar på sin musik på väg till jobbet. De är numera också en accessoar vi använder dagligen i våra liv, som kan vara likaväl ett mode-statement, och användas samtidigt till många olika sysselsättningar. Därför är konkurrensen givetvis tuff och många företag försöker ge sig på att skapa de perfekt hörlurarna, där man försöker pricka av så många av de viktigaste punkterna som möjligt.

Snygg väska ingår till Backbeat Sense

Snygg väska ingår till Backbeat Sense

Amerikanska Plantronics har funnits med som en tung spelare på hörlursfronten under en längre period nu och vi på senses.se blev inbjudna för att känna och klämma på deras senaste produkter. När vi anländer till Plantronics pressvisningsrum på Östermalm i Stockholm blir vi mötta av flera av de anställda från företaget. Bland annat har Philip Vanhoutte, VD för Plantronics, flugit in från England för att möta upp oss och visa upp de nya koncepten de har att erbjuda. Två produkter är tongivande hösten 2015: BackBeat Sense (ca 1800:-) och nya Voyager Focus UC (ca 2995:-). Två extremt starka produkter av högsta kvalité, enligt Vanhoutte. Han förklarar att produkterna – trots att de är liknande vid första anblick – är inriktade på två helt olika kundgrupper. Den första, BeatBack Sense, är för musikälskaren. Dessa hörlurar är snyggt designade, sköna att bära och har lång batteritid. Den andra, Voyager Focus UC, riktar sig till proffskunden som pratar mycket i telefon, har långa konferenssamtal och behöver ett bra redskap i sin arbetsmiljö för att kunna kommunicera. För Plantroinics handlar det inte bara om kvaliteten på ljudet i hörlurarna utan en av de viktigaste aspekterna i deras produkter är att de ska vara säkra för kundens öron. Man ska inte under några omständigheter kunna bli skadad vid användning och de ska även vara bekväma att ha på sig under en längre period.

Voyager Focus UC

Voyager Focus UC

Jag har själv prövat många olika hörlurar genom åren och just bekvämligheten tycker jag Plantronics har lyckats extremt bra med. Jag har använt BackBeat Sense i drygt en månad nu, ibland i flera timmar i sträck utan att tycka dom är det minsta obekväma. Att båda dessa hörlurar även har en ’spion funktion’, som jag personligen kallar den för, gör det inte sämre. Denna ”spion-funktion” infinner sig på hörlurarna i form av en röd liten knapp. Trycker man på denna knapp aktiveras mikrofonen på hörlurarna och ljudet strömmar rakt in i dina öron. Detta gör att du kan sitta på ett café och höra allt som sägs runt omkring dig väldigt tydligt… Funktionen är givetvis inte tänkt för att spionera på andra, utan är en funktion som Philip förklarar är till för folk som t.ex. flyger mycket ska ha användning för. Han menar att när man är på flygplatsen och hör ett utrop om boarding så trycker man på denna knapp, musiken pausas och man behöver inte ta av sig hörlurarna för att höra vad som sägs. Den funkar extremt bra enligt mig för både detta men även för att lyssna på din omgivning, om du nu tycker det är roligt.

backbeat-sense

Förutom det inslaget har man dessutom skapat hörlurarna med sköna funktioner jag helt ärligt inte kommer att kunna leva utan i framtiden när jag nu vant mig vid mina BeatBack Sense. Först och främst att de är trådlösa och extremt lätta att parkoppa till vilken enhet som helst med Bluetooth. Jag har haft dem kopplade samtidigt på min iPhone, iPad och min MacBook Pro. Lätt och smidigt kan jag växla mellan enheterna, utan att behöva röra hörlurarna. Med en räckvidd på 100m via Bluetooth är det rätt imponerande. Inte nog med det så pausas musik, film eller det jag gör på min enhet automatiskt när jag tar av mig hörlurarna, mikrofonen på Voyager Focus UC är dessutom så extremt kraftfull att du kommer att höras perfekt när du använder dem. BeatBackens mikrofon duger absolut den med, men eftersom den saknar mick-boom så hör inte personen på din motsvarande linje dig speciellt tydligt.

Plantronics båda nya produkter är imponerande och om du går i tankar att tjacka nya hörlurar är dessa några du definitivt bör testa och se om du blir lika förtjust som vi.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.