Hem Mobil Test: Xtorm XB200 Power Bank Travel 6700
xb200 xtorm power bank travel 6700

Test: Xtorm XB200 Power Bank Travel 6700

av senses.se

Powerbanks (externa batterier) finns i en uppsjö märken och modeller nuförtiden och kostar allt ifrån hundralappen och uppåt. Det du främst betalar för är kapacitet (i mha – ju högre siffra desto fler laddningar) samt finesser. Xtorm är ett holländskt märke som försöker öka sin närvaro på den trånga, nordiska marknaden och vi har fått deras XB200 Power Bank Travel 6700 (mha) för test. Kan de holländska framgångarna med dyra barnvagnar (Bugaboo) smitta av sig på exklusiva powerbanks?

xb200 xtorm power bank travel 6700

Xtorm har förpackat sin powerbank trevligt och i asken finner vi ett externt batteri som är ungefär 10 x 5 cm och dryga centimetern tjock. Ytan känns kvalitativ och behandlad med anti-slip samt på sidan finner vi en medföljare micro-USB-kabel för laddning (fästes snyggt på sidan i en urgröpt form via en magnetisk punkt och blir då ”osynlig”). Powerbanken tar ett par timmar att ladda helt och räcker sen till ungefär 2-3 laddningar av en smartphone, lite beroende på vilken smartphone vi snackar och dess batterikapacitet. Power Bank 6700 finns även som 10 000 mha och Quick Charge 3.0 stödet fungerar bara med Android, inte med Apple-telefoner, tyvärr. På plussidan har Xtorms Power Bank 6700 stöd för 5V vid 2,4 A så du kan ladda även din platta (ex iPad) på den, såväl som din Nintendo Switch faktiskt (kräver en lös USB-C till USB-kabel som du kan köpa för 89 spänn på exempelvis 24.se). En lysdiod på framsidan talar om hur mycket kräm som är kvar att ladda på (via en cirkel med ”tårtbitar” som var och en motsvarar 25% kapacitet).

nintendo switch xtorm

Xtorms Power Bank 6700 är en habil och väldesignad produkt, men det äskade priset på 45 Euro (ca 430 kr i skrivande stund) för denna powerbank känns inte riktigt prisvärt, när du kan få en med motsvarande kapacitet för mindre än hälften. TP-link har till exempel en laddare som har samma kapacitet och dessutom är lättare med sina 140 gram (den saknar dock stöd för Quick Charge 3.0) och kostar 200 kr. Om Quick Charge-stödet är värt prisskillnaden för dig beror på ditt behov och din mobiltelefon – iPhone-användare göre sig dock icke besvär.

För dig som har Android eller en Nintendo Switch som du har med på resan och värdesätter design och kvalitet så är Xtorm Powerbank Travel 6700 inget dåligt val alls. Räkna bara med att få betala lite extra och söka runt lite på nätet bland handlare som ha den i lager, eller så kan du beställa den direkt via tillverkarens hemsida xtorm.eu.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_20]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.