Hem Mat Vintips till Tapas-dagen 22:a oktober

Vintips till Tapas-dagen 22:a oktober

av senses.se

Torsdagen den 22:a oktober är World Tapas Day, då en av världens mest populära cuisiner firas på alla möjliga, personliga vis i större och mindre storlekar. Denna, annars väldigt spanska företeelse, bör ju givetvis avnjutas med ett matchat, rött spanskt vin.

Riscal-1860-Tempranillo

Därför tipsar vi nu om Riscal 1860 Tempranillo 2012, ett rött vin som kommer i 3-liters box för det facila priset av 239:-. Vinet kommer ifrån vingårdar i området Castilla y Leon som inte har rätt till någon egen ursprungsbeteckning, men de ligger alltså just utanför det kända området Ribera del Duero, och gynnas av liknande jordmån och klimat. Det ger ett kryddigt och ganska eldigt vin, med inslag av körsbär och inte alltför lång eftersmak, vilket är perfekt för de som gillar smaker mer på ”höjden” än ”bredden”. Vinet är ännu inte del av Systembolagets standardsortiment men kan beställas via leverantörens egen hemsida.

Om inspirationen tryter kring tapas så kan du även finna fem recept på boxen eller på hemsidan ovan. Själva fixar vi ikväll boquerones, quesadillas och det nyligen funna Pulpo Bebé con aguacate y cilantro, som innehåller vår favvoingrediens – bläckfisk!

bläckfisk

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.