Hem Hälsa & Skönhet Recension: Wii Fit (Wii)
wii fit

Recension: Wii Fit (Wii)

av senses.se

Jag hade egentligen tänkt skippa ”träna-när-du-ska-spela-och-ha-roligt”-trenden, men ödet gjorde att jag blev med en Wii Fit, den senaste Wii-skapelsen från Nintendo. Paketet innehåller, förutom själva träningsbrädan som är en slags kontroller i step-up-bräde-form, även spelet Wii Fit, som gör just det namnet antyder – försöker hålla dig i form.

Nintendo har även tidigare, med ganska stor framgång, försökt förbättra, förfina och förädla oss. Redan på DS fick vi Dr. Kawashimas Brain Training och senare någon annan japansk doktors Eye-training. Idén är hedervärd och Nintendo har ett skickligt morotssystem som håller spelaren fast och gör att man vill komma tillbaks till produkten och ”utvecklas” så ofta man kan.

Wii Fit

Wii Fit börjar med att göra lite mätningar, medan du står på brädan. Du får veta om du har bra balans och hur den kan förbättras (jag låg själv lite snett bak åt vänster, inte bra för belastning på rygg och muskler) samt väger dig och ber dig ange din längd och ålder (födelsedatum kan den luska ut själv om du använder din Mii). När allt det är klart får du veta – you guessed it, din BMI (Body Mass Index). BMI är, ett inte helt omtvistat, sätt att mäta övervikt genom att skapa en kvot av längd/vikt. En optimal BMI ska vara 22, undertecknad låg på 23.47, vilket är inom ”ideal” området men med plats för ca 5 kg viktnedgång för ”optimal” BMI. En BMI över 25 räknas som övervikt och då blir din Mii tjock (kul detalj!). Sen frågar programmet vänligt hur du vill sätta ditt mål och över hur lång tid.

Spelet består sen av mini-spel som tränar olika delar av din kropp, med fokus på muskler, aerobics och stabilitet. Det är för det mesta söta små mini-spel, av typ ”åka slalom i en backe” (tränar core-muskler och ben bl a), armhävningar, danssteg, aerobics- och yoga-övningar. Inbyggt finns också ett skickligt litet belöningssystem i form av en ”piggy bank” som ger dig sparad tid för all tid du tränar och sen låter dig låsa upp nya minispel och bonusar. Smart! Du får också, så ofta du kommer tillbaka, en uppdatering på vikt och utveckling enligt satta mål.

Det känns nästan lite fånigt att erkänna, men Nintendo har fått mig att vilja husera ännu en attrapp/apparat till deras Wii-konsol. Wii Fit må inte revolutionera träningen i sig, men den erbjuder rolig och utmanande träning som inte kräver vare sig förflyttning till gym eller särskilt mycket tid om dagen. Och den belönar dig skickligt. Nu vore det ju galenskap att köpa en bräda med sensorer för tusen kronor för ett enda spel, men Nintendo har tänkt på det också – flera spel kommer framöver släppas till Wii som stöder Wii-boarden, bland annat Rayman Raving Rabbids 3, som undertecknad ser mycket fram emot.

Gör plats i vardagsrummet och spräck spargrisen (eller säg upp gymkortet), du (och framförallt din flickvän) kommer att vilja ha en Wii Fit!

Betyg 3 av 5 - senses.se - spel

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.