Hem LjudHörlurar Recension: Turtle Beach – Recon Air

Recension: Turtle Beach – Recon Air

av Henric Brandt

Jag recenserade Recon 200 gen 2 från Amerikanska Turtle Beach förra året och blev då måttligt imponerad, men priset kontra ljudet i lurarna var ändå helt okej. Turtle Beach ligger i en helt annan prisklass än många andra gaming hörlurar, så när Recon Air headsetet dök upp blev jag nyfiken. Det såg väldigt gediget och bra ut.

Foto: Senses.se - Recon Air - Turtle Beach - Luren.
Foto: Senses.se

När jag plockar upp luren ur lådan så känns den ganska plastig och lätt, men har ändå en ganska trevlig ytfinish. Jag börjar med att para den med min mobiltelefon via Bluetooth. Dubbelklick på on-knappen och vips så dyker den upp i listan på telefonen. Jag sätter luren i örat och inser direkt att den inte alls sitter särskilt bekvämt. Bygeln runt örat gör nästan lite ont och själva luren vill inte passa i örat oavsett vilken gummiplupp jag använder. Som bäst fick jag den att nästan sitta i örat.

Foto: Senses.se - Recon Air - Turtle Beach - Luren i örat.
Foto: Senses.se

Jag ringer upp en vän och hon hörde perfekt vad jag sa, så mick-ljudet ut är superbt – men jag hörde knappt henne. Jag höjde volymen till max och då var det med nöd och näppe att jag hörde vad hon sa. Så att använda Recon Air i bullrig miljö är bara att glömma.

Volymknapparna sitter smidigt på ovansidan av luren och de är lätta att hitta. Där sitter även knappen för att tysta micken. En ljudsignal proklamerar om micken är på eller ej och en annan signal säger till om volymen är max eller min.

Foto: Senses.se - Recon Air - Turtle Beach - Närbild luren.
Foto: Senses.se

Den här versionen av Recon Air är kompatibel med Xbox One och Xbox Series X/S. Jag har bägge så jag började med att testa luren på Xbox Series S -som inte har Bluetooth, så det följer med en kontrollenhet som du kopplar in i handkontrollen. Ljudet i högtalarna stängs då av och nu hörs pytte pytte lite i luren av spelljudet. Jag får gå in i menyer och ändra så jag har spelljudet genom högtalarna och chat-ljudet i lurarna.

Foto: Senses.se - Recon Air - Turtle Beach - Närbild kontroll enhet.
Foto: Senses.se

Problemet här blir samma som på telefonen. De jag spelar med hör mig, men jag hör inte dem genom spelljudet. Ytterst irriterande. Jag kopplar ur kontrollenheten och går till Xbox One X för att testa dem där. Tji fick jag för hur jag än försöker så går det inte att koppla den till handkontrollen (som är Microsofts egna original och ska fungera). Det tar stopp och jag varken vågar eller vill pressa dit kontrollenheten med risk för att något går sönder.

Sammanfattningsvis så är Recon Air från Turtle Beach en besvikelse i fråga om kompatibilitet och volym, men då de ändå funkar hyfsat som en smidig bluetooth-lur till din telefon och samtidigt har en modest prislapp så blir betyget inte totalt botten i alla fall.

Turtle Beach skickade testexemplar för denna recension. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.