Hem MobilAndroid Recension: The Room
Silver

Recension: The Room

av Henric Brandt

I takt med att Smartphones blev smartare och smartare så dök det upp ett gäng spel som tog till vara på telefonernas smarta touch-skärm. En del spel var bättre än andra på just detta och ett av dem var The Room, som hade premiär redan 2012. Nu sex år senare så har Team 17 portat det till att fungera på Nintendo Switch vilket det gör. Nästan. 

SCREENSHOOT NINTENDO SWITCH

The Room har en liten story, men det är inget som behöver diskuteras här. Det man behöver veta är att man står inför ett antal väldigt avancerade pussel, som var och ett tar oss närmare slutet på historien. 

Spelmekaniken på telefonen var att man dubbeltryckte för att zooma in och nöp för att zooma ut på olika detaljer. Det är samma sak i bärbart lägeNintendo Switch – dock har denna version några fler detaljer och en del saker är faktiskt annorlunda kontra originalet på iOS och Android. Man har bland annat uppdaterat grafiken och ljudet, vilket gör att det ser sjukt bra ut och låter fin-fint. 

SCREENSHOOT NINTENDO SWITCH

Spelar du däremot The Room i konsol (dockat) läge så är det en helt annan spelmekanik och det är både på gott och ont. Du använder den högra Joy-Con-kontrollerna och via en punkt på skärmen så ser du vad du pekar på. Du kan styra punkten på skärmen genom att röra din egna hand och armen för att snurra, dra och skruva. Det funkar bra, i teorin…

SCREENSHOOT NINTENDO SWITCH

En speciell lins gör att du ser detaljer som du annars inte ser.

Problemet är att man blir så sjukt trött i armen och jag vågar inte ens tänka på hur fånigt det måste se ut när man sitter och viftar som en galning. Det som är svårt att få till  smidigt är när man ska zooma in. Det måste vara på exakt rätt plats för att du ska kunna zooma in och är du det minsta off så zoomar du in fel sak och det blir till slut väldigt irriterande. Många gånger kan du inte zooma in alls, utan du får vrida och vända och bända till att du slutligen måste ta ett tips eller – i klarspråk, ett fusk – och inse att du ju var på rätt spår hela tiden, men tekniken ville inte riktigt. När det fungerar så är det dock en fröjd och även om det var struligt så tyckte jag faktiskt om spelet mest i just konsol-läge; att få se allt på en stor TV, hellre än på den lilla skärmen. 

SCREENSHOOT NINTENDO SWITCH

Spelet är ganska kort, men för en ynka hundring så är det ändå väl värt sina pengar. Du kör aldrig riktigt fast, för det finns alltid tips och hjälp att få och skulle man trots det köra fast helt och hållet så finns såklart alltid Youtube, som en räddande ängel. 

Irritationen med styrningen och zoomen, samt att det är ett ganska kort spel gör att betyget sjunker lite men jag kan ändå inget annat än att rekommendera The Room om du gillar pusselspel!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.