Hem SpelPC Recension: Sword and Fairy – Together Forever
Silver

Recension: Sword and Fairy – Together Forever

av Henric Brandt

Sword and Fairy: Together Forever är den nionde delen i denna populära, kinesiska spelserie. Första delen The Legend of Sword and Fairy hade premiär 1995 och 2001 släpptes en förbättrad version med namnet New Legend of Sword and Fairy. Sedan dess har spelserien varit grund till många nya utgåvor och versioner, såsom till exempel en live action TV-serie.

Foto: ©2022 - EastAsiaSoft - Sword and Fairy Together Forever - Sunset
Foto: ©2022 – EastAsiaSoft

Kampen mellan mänskligheten, gudomligheten och demonerna rasar forfarande och att skapa balans dem emellan är en till synes omöjlig uppgift. Vi kastas rakt in i handlingen där vi följer krigaren Xiu Wu som kämpar mot en stor övermakt av flygande varelser som vill slita honom i stycken. Det här blir startskottet för ett äventyr, där allt står på spel.

Foto: ©2022 - EastAsiaSoft - Sword and Fairy Together Forever - Boss fight
Foto: ©2022 – EastAsiaSoft

Sword and Fairy: Together Forever hette förvirrande nog The Legend of Sword and Fairy 7 när det hade premiär på PC förra året. Detta för att de två första spelen i serien egentligen var samma spel och det här blir därmed den faktiska sjunde delen av historien. När spelet nu släpps till Playstation 4 och Playstation 5 så fick det namnet Sword and Fairy: Together Forever för att lanseras mer som ett eget spel än del av en serie. Spelmekaniken är helt annorlunda mot de andra delarna i serien; förut var det turbaserade strider och mer av ett strategispel men nu är det actionbetonade stridscener ur tredjepersonsvy. Du kan starta en strid när du vill och spelet flyter smidigt mellan story och action. Det finns även quick time events som tyvärr blir lite av ett ofog, men mer om detta lite längre ned.

Foto: ©2022 - EastAsiaSoft - Sword and Fairy Together Forever - Talk.
Foto: ©2022 – EastAsiaSoft

Grafiken är vansinnigt snygg och detaljrikedomen är enorm. Röstskådespelarna är duktiga och dialogen är till en början inställd på originalspråket, men det går att ändra till engelska om så önskas. Personligen tycker jag att det blir lite coolare att köra på Mandarin, men enda nackdelen blir att jag måste läsa texten för att förstå något.

Animationerna är bra, men om jag ska vara väldigt petig så känns det inte riktigt som att vår avatar påverkar marken då han springer. Det finns ingen rök, inga fotsteg och känslan blir lite att han svävar fram.

Foto: ©2022 - EastAsiaSoft - Sword and Fairy Together Forever - Snow landscape
Foto: ©2022 – EastAsiaSoft

Något mer som störde mig lite är att det går inte att hoppa över mellansekvensen innan ett quick time event vilket blir vansinnigt irriterande till slut för ibland är det väldigt långa sekvenser som spelas upp om och om igen om du missar att trycka på rätt knapp.

Foto: ©2022 - EastAsiaSoft - Sword and Fairy Together Forever - using magic.
Foto: ©2022 – EastAsiaSoft

Sammanfattningsvis så blir Sword and Fairy: Together Forever, sina skavanker till trots, helt klart värd en rekommendation. Det här är ett stort spel med en rik historia.

EastAsiaSoft skickade recensionskod för detta test. Utskickare av material har inget redaktionellt inflytande på våra tester.

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.