Hem Spel Test: Steelseries Rival 3 Wireless
SteelSeries Rival 3 wireless Guld

Test: Steelseries Rival 3 Wireless

av Henric Brandt

Danska Steelseries är tillbaka igen, denna gång med en trådlös version av sin gaming-mus Rival 3, logiskt nog kallad Rival 3 Wireless. Den har alla funktioner och finesser som de trådade musen hade och den som oroar sig att den trådlösa versionen kommer att tappa precision… tror fel. Jag har testat den både till att köra spel och även till mitt andra jobb, som VFX-skapare – båda med mycket imponerande resultat. Jag märkte verkligen ingen eller ytterst liten skillnad mot en trådad toppmus. Det går även verkligen supersmidigt att ställa om musen för de olika uppgifterna. Den detaljerade och välgjorda mjukvaran gör det lätt och överskådligt att skräddarsy allt till just din preferens.

Rival 3 - Wirelsess - Screenshot - Copyright 2020
Mjukvaran är utsökt. Foto: senses.se

Rival 3 Wireless ”blir då en tung tingest”, tänker ni kanske? Nej då, den väger in på blygsamma 106gram med två AAA-batterier. Den går att köra på ett batteri också och då väger den 95 gram. Batteritiden med två batterier blir runt 400 timmar, vilket är väldigt imponerande. Dessutom så ser man hur mycket batterikapacitet som är kvar i mjukvaran, så det behöver aldrig bli batteritorsk på fel ställe.

Rival 3 - Wirelsess - Pressbild - Copyright 2020
Foto: SteelSeries

Du kan koppla musen till din dator antingen via 2,4g USB-sändare eller via datorns eget Bluetooth. Detta är helt sanslöst bra, särskilt om du – som jag – har till exempel en MacBook Pro med limiterat antal USB-portar (och de nyare har inte ens USB-A-portar…). Kör du via 2,4g så är precisionen snäppet bättre också, så det rekommenderar jag i gaming-sammanhang.

Rival 3 - Wireless - Steelseries - foto: Senses.se
Foto: senses.se

Rival 3 Wireless känns gedigen och påkostad och har egentligen bara en enda nackdel och det är när man (som jag) har ganska stora händer. Därför gillar jag verkligen, fortfarande Steelseries Rival 710 just för att den är stor, tung och ligger perfekt i handen.

Rival 3 - Wireless - Steelseries - foto: Senses.se
Foto: senses.se

Sammanfattningsvis så finns det många fördelar och ytterst få nackdelar med Rival 3 Wireless från Steelseries. Och då den även har ett väldigt förmånligt pris så kan den inte bli något annat än ett måste!

Så här sätter vi betyg på Senses

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_22]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.