Hem Hälsa & Skönhet Sponsrat inlägg: Raka dig med stil och spara pengar
rakkniv och borste

Sponsrat inlägg: Raka dig med stil och spara pengar

av senses.se

Det är något visst när man ser en barberare på film och tv, tycker ni inte det? Alltså inte så när de samlas ett gäng och sjunger a cappella i en barbershopkvartett, utan en äkta, old-school kunnig barberare (ofta en lite rundlagd man i medelåldern) som penslar på raklödder med en yvig borste och sen rakar kunden med en äkta, old-school rakkniv (vi kan hoppa över nack-knäckandet en del sydländska barberare gärna vill lägga in i servicen – hjälp!).

barberare

Svenska sajten Herr Skägg vill bevara den ädla konsten och är specialiserade på just rakknivar, borstar och alun – för då olyckan är framme (lugn, man kan inte råka ut för några katastrofer om man använder rakkniven som man ska). Att raka sig med rakkniv innebär en liten omställning i tekniken, men er också fördelar såsom rakning som blir ännu närmare huden och även en ekonomisk fördel, långsiktigt. Rakhyvlar räcker en stund, men blad slits i parti och minut och ska man köpa senaste märket så blir det dryga tusenlappen per år, ihop med riktigt raklödder och after shave.

Att raka sig med rakkniv ger också bonus i form av att det blir som en slags peeling (eller ”exfoliering” som vi säger in den inre stilkretsen) för huden, vilket vi män kanske generellt inte är lika bra att komma ihåg att göra som damerna.

Har du någonsin rakat dig med en rakkniv (via barberare eller själv?). Skriv en rad i kommentarsfältet och berätta om din upplevelse!

Detta inlägg är sponsrat, men texten är vår.

Missa inte detta

Lämna ett svar

[script_21]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.